Szpital Wojewódzki w Opolu ogłasza przetarg
- Adres: 45-372 Opole, ul. Kośnego 53
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 077 4433121 , fax. 077 4433021
- Data zamieszczenia: 2009-09-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Wojewódzki w Opolu
ul. Kośnego 53 53
45-372 Opole, woj. opolskie
tel. 077 4433121, fax. 077 4433021
REGON: 53141815100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DLG/053-2/09 dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152210003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena ww. warunków, na podstawie dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w rozdz. III SIWZ, będzie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca załączy do oferty następujące oświadczenia i dokumenty: 1) oświadczenie wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 ustawy złożone wg druku stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ, 2) oświadczenie wskazujące, która część zamówienia zostanie powierzona podwykonawcy w przypadku zaistnienia takiej sytuacji, wg druku stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ, 3) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 4) decyzję Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych, 5) zaświadczenie potwierdzające doraźny nadzór produkcji i sprzedaży ryb, owoców i warzyw mrożonych, dokonywanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną. 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust.1, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy. 3. Wszystkie dokumenty muszą być w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez uprawnionego przedstawiciela wykonawcy. Informacje stanowiące tajemnicę wykonawcy należy umieścić zgrupowane w jednej wyodrębnionej części oferty i w skuteczny sposób zabezpieczyć przed ujawnieniem.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Gwarancja stałości cen
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i dostawa ryb mrożonych w 2014 roku .
Dodano: 2013-12-06 - Sukcesywna dostawa konserw rybnych, ryb mrożonych, solonych i wędzonych
Dodano: 2012-12-27 - Sprzedaż i dostawa ryb mrożonych w 2013 roku
Dodano: 2012-11-27 - DLG/288/2/12 Zakup i dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych
Dodano: 2012-10-08 - Dostawa ART. SPOŻYWCZYCH MROŻONEK owoce, warzywa, ryby
Dodano: 2012-01-23 - Sprzedaż i dostawa ryb mrożonych w 2012 roku
Dodano: 2012-01-10 - Sprzedaż i dostawa ryb mrożonych w 2012roku
Dodano: 2011-12-09 - Sukcesywna dostawa konserw rybnych, ryb mrożonych, solonych i wędzonych III
Dodano: 2011-12-07 - DLG/210/2/11 Zakup i dostawa ryb, owoców i warzyw mrożonych
Dodano: 2011-09-27 - Sukcesywna dostawa konserw rybnych, ryb mrożonych, solonych i wędzonych II
Dodano: 2011-07-01