Przetargi.pl
Część 1 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników szkolenia Asystent rodziny Część 2 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny Część 3 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników szkolenia w zakresie organizacji pomocy społecznej

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-731 Poznań, ul. Nowowiejskiego 11
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8567-300 , fax. 61 8515-635
  • Data zamieszczenia: 2014-03-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu
    ul. Nowowiejskiego 11 11
    61-731 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8567-300, fax. 61 8515-635
    REGON: 63128432200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Część 1 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników szkolenia Asystent rodziny Część 2 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny Część 3 - Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla uczestników szkolenia w zakresie organizacji pomocy społecznej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zapewnienie noclegu w pokojach dwuosobowych wraz z podaniem posiłków w postaci śniadania i kolacji dla uczestników: szkolenia Asystent rodziny - część 1 - dla 22 osób specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny - część 2 - dla 17 osób szkolenia w zakresie organizacji pomocy społecznej - część 3 - dla 15 osób Miejsce realizacji zamówienia Hotel zlokalizowany w promieniu nie większym niż 5 km od Dworca Kolejowego Poznań Główny. Wymagania w zakresie zakwaterowania Zamawiający wymaga aby świadczenie usługi zakwaterowania odbywało się w hotelu o standardzie minimum trzygwiazdkowym, określonym w rozporządzeniu Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian terminu realizacji przedmiotu umowy bez podania przyczyny. Wyznaczenie nowego terminu nastąpi po jego uprzednim uzgodnieniu z Wykonawcą i nie będzie uważane za zmianę postanowień umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczby osób korzystających z usług stanowiących przedmiot umowy o max. cztery osoby. W przypadku zaistnienia takiej konieczności, Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy zmniejszoną liczbę kwaterowanych osób w terminie nie krótszym niż 3 dni przed planowanym noclegiem. Osoba korzystająca z noclegu ponosi odpowiedzialność za wyrządzone z własnej winy szkody w trakcie trwania umowy. Dochodzenie roszczeń wobec uczestników za wykorzystane usługi lub powstałe szkody, które nie są płatne przez Zamawiającego, leżą po stronie Wykonawcy. Wymogi w zakresie podania śniadania i kolacji Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) jak również świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. Zamawiający wymaga aby realizacja śniadania i kolacji odbywała się w miejscu zakwaterowania w formie bufetu szwedzkiego lub podawanego do stolika. Wykonawca odpowiada za przygotowanie oraz podanie śniadań i kolacji zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność odszkodowawczą w przypadku, gdy przygotowana i dostarczona przez niego żywność spowoduje chorobę lub rozstrój zdrowia, co będzie udokumentowane stosownym orzeczeniem lekarskim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dot. Części 1 zawarty jest w Załączniku Nr 1.1. do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dot. Części 2 zawarty jest w Załączniku Nr 1.2. do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dot. Części 3 zawarty jest w Załączniku Nr 1.3. do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551100004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops.poznan.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach