Przetargi.pl
„Cykliczne dostawy artykułów mleczarskich dla potrzeb Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli”.

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Powiatowy Szpital Specjalistyczny ogłasza przetarg

  • Adres: 37450 Stalowa Wola, ul. Staszica
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 8433201, , fax. 15 8433397
  • Data zamieszczenia: 2018-04-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Powiatowy Szpital Specjalistyczny
    ul. Staszica 4
    37450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 15 8433201,, fax. 15 8433397
    REGON: 000312567
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-stw.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Powiatowy Szpital Specjalistyczny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Cykliczne dostawy artykułów mleczarskich dla potrzeb Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie przez okres 3 lat od daty zawarcia umowy. 2. Dostawy wraz z wniesieniem i rozładowaniem towaru odbywać się będą do Magazynu Żywnościowego Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli. 3. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu , jak również sposób i rodzaj opakowania musi spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego. 4. Oferowane towary muszą zgodnie z opisem i wymaganiami zawartymi w opisie przedmiotu zamówienia załączniku nr 3 do SIWZ oraz SIWZ 5. Określone ilości są szacunkowe mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw .Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w danej grupie . 6. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie na koszt i ryzyko Wykonawcy: Poz. 1, 4, 5: trzy razy w tygodniu Poz. 2,3: trzy razy w tygodniu Poz. 6: pięć razy w tygodniu Poz. 7-8: jeden raz w tygodniu w godzinach 7.00-12.00 wg zamówienia telefonicznego, które będzie złożone najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę do godz.13-tej. Dostawy realizowane będą w konkretnie wskazanym w zamówieniu terminie, pod rygorem odmowy przyjęcia dostaw. 7. Ilość dostarczonych artykułów powinna być zgodna z ilością na fakturze i potwierdzona przez pracownika magazynu Żywnościowego. 8. Dostawa niezgodna z zamówieniem będzie zwrócona dostawcy z koniecznością wymiany na właściwą. 9. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. 10. Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym oraz przepisom HACCP. 11. W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 12. Etykiety oferowanych produktów powinny być zgodne z wymaganiami zawartymi w Rozporządzeniu (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.). Na opakowaniu jednostkowym producent powinien wskazać: a) nazwę środka spożywczego b) składniki występujące w środku spożywczym (składniki nie muszą być wymienione w przypadku produktów zawierających jeden składnik, gdy nazwa handlowa jest identyczna z nazwą składnika lub nazwa handlowa umożliwia wyraźne zidentyfikowanie rodzaju składnika) c) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia d) sposób przygotowania lub stosowania, jeżeli brak tej informacji mógłby spowodować niewłaściwe postępowanie ze środkiem spożywczym e) dane identyfikujące: - producenta środka spożywczego lub - wprowadzającego środek spożywczy do obrotu w kraju - kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy f) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu g) warunki przechowywania, jeżeli oznakowanie środka spożywczego zawiera informację o terminie przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania h) oznaczenie partii produkcyjnej rozumianej jako określona ilość środka spożywczego wyprodukowanego, przetworzonego lub zapakowanego w praktycznie takich samych warunkach i) klasę jakości handlowej, jeżeli została ona ustalona w przepisach w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych lub ich grup, albo inny wyróżnik jakości handlowej, jeżeli obowiązek podawania tego wyróżnika wynika z odrębnych przepisów 13. Pakowanie: Opakowanie jednostkowe: Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, zapewniać właściwą jakość produktu podczas całego okresu przydatności do spożycia, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, śladów pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach. 14. Aktualna opinia Państwowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą warunków wytwarzania i transportu artykułów mleczarskich lub aktualne zaświadczenie Inspekcji Weterynaryjnej dla zakładów mleczarskich dotyczące warunków wytwarzania i transportu artykułów mleczarskich. 15. Pozostałe warunki zamówienia określa projekt umowy, stanowiący Załącznik nr 9 do SIWZ. 16. Oświadczenie wg Załącznika nr 4 -o dopuszczeniu do obrotu zgodnie z obowiązującymi przepisami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania. 17. Dostawa na koszt dostawcy do magazynu żywnościowego bez pobierania dodatkowych opłat zgodnie z wcześniejszym zamówieniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wstępnego potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający wymaga, złożenia wraz z ofertą : a) oświadczenia dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu – wypełnione i podpisane odpowiednio przez osobę (osoby) upoważnioną (upoważnione) do reprezentowania Wykonawcy- Załącznik nr 6 do SIWZ. Dokumenty składające się na ofertę: a) formularz ofertowy według wzoru określonego w Załączniku nr 1 do SIWZ b) szczegółową ofertę cenową – Załącznik nr 2 do SIWZ W przypadku nie dołączenia do oferty szczegółowej oferty cenowej, Zamawiający odrzuci ofertę Wykonawcy. c) oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu tj. Załącznik nr 6 do SIWZ d) oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania tj. Załącznik nr 7 do SIWZ e) oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu zgodnie z obowiązującymi przepisami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania wg załącznika nr 4 do SIWZ f) w przypadku Wykonawców działających przez pełnomocnika – pełnomocnictwo, w formie, o której mowa w ppkt 10 lit. b), g) w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie – dokument stwierdzający ustanowienie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie pełnomocnika do reprezentowania ich w Postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w Postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, chyba, że w przypadku spółki cywilnej, z umowy tej spółki wynika sposób jej reprezentowania (do stwierdzenia czego niezbędne będzie załączenie do oferty umowy spółki cywilnej). Informacje na temat Wykonawców zagranicznych , w tym dokumentów przez nich składanych, znajdują się w treści SIWZ w XI. Pkt. 8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach