Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 39-220 Pilzno, Legionów
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 14 67-22-145 , fax. 14 672 -20-99
- Data zamieszczenia: 2024-02-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
Legionów
39-220 Pilzno, woj. podkarpackie
tel. 14 67-22-145, fax. 14 672 -20-99
REGON: 850019174 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
CATERING DLA UCZESTNIKÓW DZIENNEGO DOMU POMOCY - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: usługa zapewnienia posiłków dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim.2. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków; 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków.3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Zgodnie z Rozdziałem III ust. 3 SWZ Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych - stwierdza się, że przedmiot zamówienia nie jest podzielny i wykonanie odrębnie części tego zamówienia nie przyniesie oczekiwanego rezultatu. Nie zastosowanie podziału zamówienia nie grozi ograniczeniem konkurencji na rynku. Podział na części może spowodować problem z nadmiernymi trudnościami technicznymi lub skoordynowaniem działań kilku wykonawców, realizujących poszczególne części zamówienia. Sytuacja taka mogłaby poważnie zagrozić właściwemu wykonaniu przedmiotu zamówienia.4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.5. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8.6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Catering dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim: jeden gorący posiłek dziennie (zupa maksymalnie 2 razy w tygodniu, drugie danie minimum trzy razy w tygodniu). Dziennie średnio dla 30 osób. Od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych. Szacowana liczba posiłków w całym okresie realizacji zamówienia może wynieść 6 370, jednakże może ona ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od obecności uczestników. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do:1) wykonania posiłków dla osób starszych, tj. osób powyżej 60 roku życia - jeden gorący posiłek dziennie (zupa maksymalnie 2 razy w tygodniu, drugie danie minimum trzy razy w tygodniu), dostarczenia do Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim, adres: Podlesie Machowskie 54, 39-221 Łęki Górne i wydawania ich uczestnikom w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 8 do SWZ.2) przygotowania posiłków z możliwością porcjowania. 3) wykonywania posiłków w ramach diety, których cena będzie taka sama jak inne posiłki. 4) przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) zawierający sezonowe owoce i warzywa, produkty z gospodarstw ekologicznych, produktów z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.5) dostarczania cateringu w naczyniach wielorazowych i podawania posiłków uczestnikom przy wykorzystaniu naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek należących do Wykonawcy, (naczynia jednorazowe dopuszcza się wyłącznie w przypadku wydanych rekomendacji, wytycznych odpowiednich służb. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne). Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. 6) zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego.7) przygotowywania i dostarczania cateringu w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego (planowany - w godz. 1300 - 1330), transportem zapewnionym przez Wykonawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2023 r., poz. 1448), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.8) ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości cateringu z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.9) zapewnienia transportu posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno – epidemiologicznym i przy wykorzystaniu termosów i innych naczyń niezbędnych do tego zamówienia.10) dostarczania w formie papierowej lub e-mail, osobie wyznaczonej w Dziennym Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim tygodniowych lub miesięcznych jadłospisów zawierających dzień, opis posiłków i ich gramaturę nie później niż na dwa dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia lub miesiąca.11) odbioru termosów, naczyń, jednorazowych zużytych pojemników i pozostałości (resztek) posiłków. 12) posprzątania miejsca wydawania posiłków, m. in.: zebranie naczyń, starcie stolików, pozamiatanie, wymycie podłogi.13) przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.14) posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000zł przez cały okres trwania umowy.15) cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie wymogi opisane w SWZ. 8. Zamawiający zobowiązuje się zgłaszać telefonicznie Wykonawcy każdego dnia do godz. 800 liczbę osób, którym należy przygotować gorący posiłek oraz liczbę posiłków w ramach diety. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę wykorzystanych posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Żywienie pacjentów Oddziału Rehabilitacji
Dodano: 2024-04-25 - Przygotowanie i dostawa obiadów dietetycznych do Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Tarnobrzegu
Dodano: 2024-04-24 - .Zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w Jaśle 1 ciepłego posiłku dziennie (obiad jednodaniowy) w okresie 02.04.2024 r. – 31.05.2024 r.
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2024-04-05 - Usługa przygotowania posiłków dla Klinicznego Oddziału Opieki Paliatywno- Hospicyjnej wraz z zespołem opieki domowej
Dodano: 2024-03-14 - Usługi cateringowe i dystrybucja posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Stalowej Woli
Dodano: 2024-03-06 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Muzycznych nr 1 im. K. Szymanowskiego w Rzeszowie
Dodano: 2024-02-26 - Usługa wyżywienia uczestników dziennego domu pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. " słoneczna Jesień Życia IV"
Dodano: 2024-02-09 - Przygotowanie i wydawanie posiłków dla klientów Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ustrzykach Dolnych w 2024 r.
Dodano: 2024-01-21 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii zimowych w Rzeszowskim Domu Kultury
Dodano: 2023-12-31