Przetargi.pl
CATERING DLA UCZESTNIKÓW DZIENNEGO DOMU POMOCY

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 39-220 Pilzno, Legionów
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 14 67-22-145 , fax. 14 672 -20-99
  • Data zamieszczenia: 2024-02-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    Legionów
    39-220 Pilzno, woj. podkarpackie
    tel. 14 67-22-145, fax. 14 672 -20-99
    REGON: 850019174
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    CATERING DLA UCZESTNIKÓW DZIENNEGO DOMU POMOCY
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: usługa zapewnienia posiłków dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim.2. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków; 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków.3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Zgodnie z Rozdziałem III ust. 3 SWZ Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych - stwierdza się, że przedmiot zamówienia nie jest podzielny i wykonanie odrębnie części tego zamówienia nie przyniesie oczekiwanego rezultatu. Nie zastosowanie podziału zamówienia nie grozi ograniczeniem konkurencji na rynku. Podział na części może spowodować problem z nadmiernymi trudnościami technicznymi lub skoordynowaniem działań kilku wykonawców, realizujących poszczególne części zamówienia. Sytuacja taka mogłaby poważnie zagrozić właściwemu wykonaniu przedmiotu zamówienia.4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.5. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8.6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Catering dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim: jeden gorący posiłek dziennie (zupa maksymalnie 2 razy w tygodniu, drugie danie minimum trzy razy w tygodniu). Dziennie średnio dla 30 osób. Od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych. Szacowana liczba posiłków w całym okresie realizacji zamówienia może wynieść 6 370, jednakże może ona ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od obecności uczestników. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do:1) wykonania posiłków dla osób starszych, tj. osób powyżej 60 roku życia - jeden gorący posiłek dziennie (zupa maksymalnie 2 razy w tygodniu, drugie danie minimum trzy razy w tygodniu), dostarczenia do Dziennego Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim, adres: Podlesie Machowskie 54, 39-221 Łęki Górne i wydawania ich uczestnikom w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 8 do SWZ.2) przygotowania posiłków z możliwością porcjowania. 3) wykonywania posiłków w ramach diety, których cena będzie taka sama jak inne posiłki. 4) przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) zawierający sezonowe owoce i warzywa, produkty z gospodarstw ekologicznych, produktów z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.5) dostarczania cateringu w naczyniach wielorazowych i podawania posiłków uczestnikom przy wykorzystaniu naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek należących do Wykonawcy, (naczynia jednorazowe dopuszcza się wyłącznie w przypadku wydanych rekomendacji, wytycznych odpowiednich służb. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne). Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. 6) zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego.7) przygotowywania i dostarczania cateringu w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego (planowany - w godz. 1300 - 1330), transportem zapewnionym przez Wykonawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2023 r., poz. 1448), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.8) ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości cateringu z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.9) zapewnienia transportu posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno – epidemiologicznym i przy wykorzystaniu termosów i innych naczyń niezbędnych do tego zamówienia.10) dostarczania w formie papierowej lub e-mail, osobie wyznaczonej w Dziennym Domu Pomocy w Podlesiu Machowskim tygodniowych lub miesięcznych jadłospisów zawierających dzień, opis posiłków i ich gramaturę nie później niż na dwa dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia lub miesiąca.11) odbioru termosów, naczyń, jednorazowych zużytych pojemników i pozostałości (resztek) posiłków. 12) posprzątania miejsca wydawania posiłków, m. in.: zebranie naczyń, starcie stolików, pozamiatanie, wymycie podłogi.13) przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.14) posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000zł przez cały okres trwania umowy.15) cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie wymogi opisane w SWZ. 8. Zamawiający zobowiązuje się zgłaszać telefonicznie Wykonawcy każdego dnia do godz. 800 liczbę osób, którym należy przygotować gorący posiłek oraz liczbę posiłków w ramach diety. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę wykorzystanych posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach