Przetargi.pl
Catering dla Przedszkola nr 2 im. Czerwonego Kapturka w Radzyminie w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2020r. z opcją wydłużenia do 31 marca 2021r.

Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 05-250 Radzymin, Witosa
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 786 52 70, , fax. 22 786 52 70
  • Data zamieszczenia: 2019-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 2
    Witosa 78
    05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
    tel. 22 786 52 70, , fax. 22 786 52 70
    REGON: 13003965000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.radzymin.pl/przetargi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Catering dla Przedszkola nr 2 im. Czerwonego Kapturka w Radzyminie w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2020r. z opcją wydłużenia do 31 marca 2021r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 2 im. Czerwonego Kapturka w Radzyminie. Posiłki, na które składa się: śniadanie, obiad dwudaniowy z kompotem lub napojem, podwieczorek, przygotowywane i dostarczane będą w okresie od stycznia do grudnia 2020r. Szacowana liczba posiłków w okresie od stycznia do grudnia 2020r.: 225 dziennie, Szacunkowa liczba dni 232, Łączna szacunkowa liczba posiłków 52200. Posiłki będą przygotowane i dostarczane w następujący sposób: podzielone na 9 części (liczba sal) każda po ok. 25 porcji (25 osobowe grupy przedszkolne). Wykonawca będzie dostarczał posiłki do siedziby Zamawiającego w Radzyminie przy ul. Witosa 78, bezpośrednio do pomieszczenia kuchennego przeznaczonego do wydawania posiłków, a wydaniem posiłku dzieciom będzie zajmował się personel przedszkola. Liczba posiłków jest wartością szacunkową. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej liczby dzieci żywionych, zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia. Dzienna liczba posiłków będzie zależna od frekwencji dzieci. W zależności od frekwencji dzieci w przedszkolu, o zapotrzebowaniu na dany rodzaj posiłku Wykonawca będzie codziennie informowany w uzgodniony między stronami sposób: śniadanie do godz. 17: 00 dnia poprzedzającego dostawę, obiad i podwieczorek do godz. 09: 15 danego dnia dostawy. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie konkretną, zamówioną liczbę posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP (załącznik nr 3). 2. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 5.2.1 SIWZ – dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252). 3. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 5.2.3 SIWZ – posiadania wiedzy i doświadczenia, - wykonał lub wykonuje minimum 2 usługi na podstawie umowy polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla przedszkola przez okres ciągły minimum 6 miesięcy, przy czym łączna wartość usług w okresie trwania umowy powinna wynosić, co najmniej 300 000, 00 złotych brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane. Należy załączyć dowody określające, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane. (Załącznik nr 4) - dokument potwierdzający, że dysponuje, co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach