Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg
- Adres: 05-250 Radzymin, Witosa
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 786 52 70, , fax. 22 786 52 70
- Data zamieszczenia: 2019-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 2
Witosa 78
05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
tel. 22 786 52 70, , fax. 22 786 52 70
REGON: 13003965000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.radzymin.pl/przetargi
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Catering dla Przedszkola nr 2 im. Czerwonego Kapturka w Radzyminie w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2020r. z opcją wydłużenia do 31 marca 2021r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 2 im. Czerwonego Kapturka w Radzyminie. Posiłki, na które składa się: śniadanie, obiad dwudaniowy z kompotem lub napojem, podwieczorek, przygotowywane i dostarczane będą w okresie od stycznia do grudnia 2020r. Szacowana liczba posiłków w okresie od stycznia do grudnia 2020r.: 225 dziennie, Szacunkowa liczba dni 232, Łączna szacunkowa liczba posiłków 52200. Posiłki będą przygotowane i dostarczane w następujący sposób: podzielone na 9 części (liczba sal) każda po ok. 25 porcji (25 osobowe grupy przedszkolne). Wykonawca będzie dostarczał posiłki do siedziby Zamawiającego w Radzyminie przy ul. Witosa 78, bezpośrednio do pomieszczenia kuchennego przeznaczonego do wydawania posiłków, a wydaniem posiłku dzieciom będzie zajmował się personel przedszkola. Liczba posiłków jest wartością szacunkową. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej liczby dzieci żywionych, zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia. Dzienna liczba posiłków będzie zależna od frekwencji dzieci. W zależności od frekwencji dzieci w przedszkolu, o zapotrzebowaniu na dany rodzaj posiłku Wykonawca będzie codziennie informowany w uzgodniony między stronami sposób: śniadanie do godz. 17: 00 dnia poprzedzającego dostawę, obiad i podwieczorek do godz. 09: 15 danego dnia dostawy. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie konkretną, zamówioną liczbę posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP (załącznik nr 3). 2. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 5.2.1 SIWZ – dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252). 3. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 5.2.3 SIWZ – posiadania wiedzy i doświadczenia, - wykonał lub wykonuje minimum 2 usługi na podstawie umowy polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla przedszkola przez okres ciągły minimum 6 miesięcy, przy czym łączna wartość usług w okresie trwania umowy powinna wynosić, co najmniej 300 000, 00 złotych brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane. Należy załączyć dowody określające, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane. (Załącznik nr 4) - dokument potwierdzający, że dysponuje, co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności,
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej w trakcie WEZUT 2024 dla Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-04-22 - „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny”
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 11 kwietnia 2024 r. w Bemowskim Centrum Kultury w Warszawie podczas konferencji naukowej.
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych i Wydziału Matematyki i Nauk Informacyjnych w podziale na części
Dodano: 2024-04-10 - „Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Kobyłce”. Znak sprawy:1/2024
Dodano: 2024-04-10 - Świadczenie usługi gastronomicznej dla uczestników wydarzeń: Siedlce City Tour oraz Welcome Day for Erasmus+ Students
Dodano: 2024-04-08 - Przygotowanie, dostawa i obsługa cateringu Wielkanocnego w budynku Zamawiającego przy ul. S. Żeromskiego 29 w Warszawie.
Dodano: 2024-03-28 - Usługa cateringu świadczona w związku ze spotkaniem wielkanocnym pracowników ISE
Dodano: 2024-03-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy
Dodano: 2024-03-25 - Świadczenie usług dostarczania posiłków.
Dodano: 2024-03-20