Przetargi.pl
Budowa segmentu żywieniowego dla Zespołu Szkół nr 3

Gmina Miasto Włocławek - Urząd Miasta Włocławek ogłasza przetarg

  • Adres: 87-800 Włocławek, ul. Zielony Rynek 11/13
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 54 4144000 , fax. 54 4144257
  • Data zamieszczenia: 2011-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasto Włocławek - Urząd Miasta Włocławek
    ul. Zielony Rynek 11/13 11/13
    87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 54 4144000, fax. 54 4144257
    REGON: 91086691000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wloclawek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Budowa segmentu żywieniowego dla Zespołu Szkół nr 3
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje opracowanie opisu przedmiotu zamówienia na roboty budowlane zgodnie z art. 29, art. 30 i 31 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z dnia 25 czerwca 2010 r. Nr 113, poz. 759) dla zadania: Budowa segmentu żywieniowego dla Zespołu Szkół nr 3 - lokalizacja Zespół Szkół nr 3 im. M. Grzegorzewskiej we Włocławku przy ulicy Nowomiejskiej 21, działki nr: 3/2 oraz 4/12, k.m. 80, obręb Włocławek, przy ulicy Nowomiejskiej 23 działka nr 2/2, k.m. 80 obręb Włocławek oraz działki nr: 2/1, 3/1 oraz 28/2, k.m. 80 obręb Włocławek. Dokumentacja będzie podstawą do wystąpienia przez Zamawiającego o zmianę decyzji nr 436/10 z dnia 16.11.2010 r. zatwierdzającej projekt budowlany i udzielającej pozwolenia na budowę segmentu żywieniowego z zapleczem magazynowym i stołówką dla Zespołu Szkół Nr 3 we Włocławku. I. Zakres prac obejmuje: 1. Przygotowanie do projektowania: a) przeprowadzenie niezbędnych badań geologiczno-inżynierskich i przedstawienie odpowiednich wyników, b) opracowanie mapy do celów projektowych, c) opracowanie i przedłożenie do zaakceptowania koncepcji segmentu żywieniowego, d) sporządzenie inwentaryzacji budowlanej wielobranżowej istniejących budynków i budowli w zakresie niezbędnych dla celów opracowania projektowanego segmentu żywieniowego. 2. Opracowanie (zgodnie z uzyskanymi przez wykonawcę warunkami od gestorów sieci) dokumentacji projektowo-kosztorysowej z uzgodnieniami/decyzjami, opiniami - w tym: projektów budowlanych, projektów wykonawczych, przedmiarów robót, kosztorysów inwestorskich oraz specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót budowlanych tj. m.in.: 2.1 Projekt budowlany w zakresie: -zagospodarowania terenu, - projektu architektonicznego, - projektu konstrukcyjnego, - projektu instalacji elektrycznych i teletechnicznych - oświetlenia ogólnego, awaryjnego i ewakuacyjnego, gniazd wtykowych, zasilania urządzeń technologicznych (wg potrzeb, telefonicznej, dzwonkowej, telewizyjnej, komputerowej, sygnalizacji antywłamaniowej, odgromowej, oświetlenia terenu, - projektu instalacji alarmowej i sygnalizacji pożaru, - projektu instalacji wodno-kanalizacyjnej, - projektu instalacji wentylacji, - projektu instalacji ogrzewania, - projektu instalacji gazowej, - technologii kuchni wraz z zapleczem, stołówką, stanowiskami nauki zawodu i wyposażeniem, - projektu drogowego, - projektu zieleni i usunięcia drzew, - projektu przyłączy wg warunków gestorów sieci. 2.2. Projekt wykonawczy w zakresie: - zagospodarowania terenu, - projektu architektonicznego, - projektu konstrukcyjnego, - projektu instalacji elektrycznych i teletechnicznych - oświetlenia ogólnego, awaryjnego ewakuacyjnego, gniazd wtykowych, zasilania urządzeń technologicznych (wg potrzeb, telefonicznej, dzwonkowej, telewizyjnej, komputerowej, sygnalizacji antywłamaniowej, odgromowej, oświetlenia terenu, - projektu instalacji alarmowej i sygnalizacji pożaru, - projektu instalacji wodno-kanalizacyjnej, - projektu instalacji wentylacji, - projektu instalacji ogrzewania, - projektu instalacji gazowej, - projektu drogowy, - projektu zieleni i usunięcia drzew, - projektu przyłączy wg warunków gestorów sieci, - informacji o planie bezpieczeństwa i ochrony zdrowia, - instrukcji bezpieczeństwa pożarowego w tym: oznakowanie obiektu znakami ewakuacyjnymi oraz znakami ochrony ppoż., - gospodarki materiałami rozbiórkowymi, - specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót, - przedmiar robót dla wszystkich branż, - kosztorys inwestorski dla wszystkich branż. 3. Wytyczne szczegółowe - wentylację nawiewną z nagrzewnicą zasilaną ciepłem technologicznym (wysokie parametry) z uwzględnieniem rozbudowy węzła o ciepło technologiczne i ewentualną przebudowę węzła cieplnego, - uwzględnić podział kanalizacji na sanitarną i technologiczną (kanalizacja technologiczna odporna na podwyższone temperatury np. polipropylen, - w kuchni i w pomieszczeniach zaplecza uwzględnić kratki ściekowe fi 100 o zwiększonej przepustowości, - obieraczka z samoczynnym pobieraniem wody i łapaczem skrobi, - linia technologiczna obróbki termicznej - gazowa, - technologię opisać w sposób umożliwiający jednoznaczną identyfikację parametrów zastosowanych urządzeń i wyposażenia, - wentylację nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła, - w pomieszczeniach przebudowywanych uwzględnić wykonanie robót budowlanych i instalacyjnych. 4. Zamówienie obejmuje opracowanie dokumentacji w ilości: - Projekt budowlany należy wykonać w 7 egz. + CD (1szt.). - Projekt wykonawczy należy wykonać w 5 egz. + CD (1szt.). - Specyfikacja techniczna wykonania i odbioru robót dla wszystkich opracowań projektu wykonawczego po 5 egz. + CD (1 szt.). - Przedmiary robót, kosztorysy inwestorskie oraz zbiorcze zestawienie kosztów dla wszystkich opracowań, z podziałem na branże po 2 egz. w wersji papierowej oraz w wersji elektronicznej na płytach CD (1 szt.). - Informację BIOZ należy wykonać - 5 egz. + CD (1 szt.) Dostarczenie wszystkich elementów opracowania w wersji elektronicznej na płytach CD z możliwością otwarcia w ogólnie dostępnym programie (np. w pdf). II. Wymagania 1. Dokumentację projektowo - kosztorysową i specyfikacje techniczne wykonania i odbioru robót należy wykonać zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: - Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. z 2002 r. Nr 75, poz. 690 ze zm.), - ustawy Prawo budowlane (tj. Dz. U. z 2003 r., Nr 207, poz. 2016 ze zm.), - Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 2 września 2004r. (Dz. U. Nr 202, poz. 2072 ze zm.) w sprawie szczegółowego zakresu i formy dokumentacji projektowej, specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót budowlanych oraz programu funkcjonalno-użytkowego, - Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 18 maja 2004r. (Dz. U. Nr 130, poz. 1389 ze zm.) w sprawie określenia metod i podstaw sporządzenia kosztorysu inwestorskiego, - innych ustaw i rozporządzeń, przepisów techniczno-budowlanych, Polskich norm, zasad wiedzy technicznej i sztuki budowlanej. 2. W projekcie uwzględnić wszystkie obowiązujące przepisy i normy w tym również Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Europy 852/2004 z dnia 30.04.2004 roku zwanymi Rozporządzeniami Unii Europejskiej. 3. Projekty budowlane powinny posiadać wymagane uzgodnienia urzędowe i branżowe. 4. Dokumentacja projektowa będzie wzajemnie skoordynowana technicznie, winna posiadać stosowne opinie i uzgodnienia wymagane przepisami szczegółowymi. projekt budowlany podlega obowiązkowi sprawdzenia pod względem zgodności z przepisami w tym techniczno - budowlanymi, przez osobę posiadającą uprawnienia budowlane do projektowania bez ograniczeń w odpowiedniej w specjalności lub rzeczoznawcę budowlanego (art. 20 ust. 2 Prawa budowlanego). 5. Wykonawca winien zapewnić wykonanie przedmiotu umowy z należytą starannością zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami oraz zasadami wiedzy technicznej. W rozwiązaniach projektowych winny być zastosowane wyroby budowlane (materiały i urządzenia) dopuszczone do obrotu i powszechnego stosowania. Zamawiający wymaga by projekt budowlany określał parametry techniczne i wymagania funkcjonalne zastosowania wyrobów. 6. Wykonawca pozyska we własnym zakresie wszelkie niezbędne materiały potrzebne do opracowania dokumentacji projektowej - koszty inwentaryzacji drzew do usunięcia, koszty mapy do celów projektowych, warunki techniczne od gestorów sieci, koszty sprawdzenia rozwiązań projektowych, koszty materiałów i danych potrzebnych do wykonania dokumentacji, badań uzgodnień w zakresie koniecznym do uzyskania decyzji na usunięcie drzew, koszty dojazdów, koszt nadzoru autorskiego za 10 pobytów (określić cenę za jeden pobyt nadzoru autorskiego). 7. Dokumentacja projektowa stanowiąca przedmiot umowy będzie zaopatrzona w wykaz opracowań oraz pisemne oświadczenie Jednostki Projektowania, że jest wykonana zgodnie z umową, obowiązującymi przepisami i normami, jest wzajemnie skoordynowana technicznie oraz że została wydana w stanie kompletnym z punktu widzenia celu któremu ma służyć. III. Inne ustalenia: Powierzchnia użytkowa budynku i koszt m2 winny być zbliżone do danych podawanych w Katalogu Cen Jednostkowych Robót i Obiektów Inwestycyjnych wydawnictwa Bistyp-Consulting. Pomieszczenia związane z technologią kuchni, pomieszczenia nauki zawodu, stołówki, socjalne, należy zlokalizować na parterze. W segmencie żywieniowym będzie przygotowywany jeden posiłek dziennie dla około 200 uczniów (szkoły i przedszkola). Należy przewidzieć stołówkę wydawania posiłków dwu zmianowo. W segmencie żywieniowym przewidzieć pomieszczenia do nauki zawodu dla młodzieży niepełnosprawnej w następujących zawodach: - Kucharz małej gastronomii; - Piekarz; - Cukiernik. Projekt musi uwzględniać dwie pracownie po trzy stanowiska w każdej, spełniające warunki Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej oraz pomieszczenia socjalne dla uczniów. Komplet technologii kuchni zaplecza kuchennego, stołówka wraz z pomieszczeniami do nauki zawodu zlokalizowane na parterze. Segment żywieniowy winien być połączony z budynkiem szkoły i przedszkola. W wyniku wykonania prac projektowych powinna powstać dokumentacja projektowa z opiniami, uzgodnieniami, decyzjami, warunkami /od gestorów sieci/ i sprawdzeniami rozwiązań projektowych w zakresie wynikającym z obowiązujących przepisów - w zakresie umożliwiającym realizację robót budowlanych. Wykonawca zobowiązany jest do współpracy z Zamawiającym i przedstawienia projektu koncepcji budowy segmentu żywieniowego z uwzględnieniem technologii Zamawiającemu celem jego zatwierdzenia. UWAGA: 1. Na wezwanie Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek w zapewnieniu udziału w KOPI projektantów branżowych. 2. Specyfikacja techniczna wykonania i odbioru robót ma odnosić się wyłącznie do robót i materiałów występujących w projekcie. 3. Zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych w projekcie nie mogą występować nazwy własne materiałów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 712200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wloclawek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach