Przetargi.pl
Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2013 r.

Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda ogłasza przetarg

  • Adres: 80-237 Gdańsk, ul. J. Uphagena 27
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 3017916 , fax. 58 3017916
  • Data zamieszczenia: 2013-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda
    ul. J. Uphagena 27 27
    80-237 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 3017916, fax. 58 3017916
    REGON: 00103674400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytucja rynku pracy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych - produktów cukierniczych dla OSiW w Tczewie na potrzeby Warsztatów Szkoleniowych OHP od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2013 roku do: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10. 2. Przedmiot zamówienia szczegółowo przedstawiono w formularzu cenowym w załączniku nr 1A. 3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy). 4. Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 5. Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do 14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). Dostawy będą realizowane w miesiącach: styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad, grudzień 2013 r.. 6. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: 7. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości. 8. Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 10. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. 12. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało jedynie wynagrodzenie za zrealizowane dostawy bez naliczania kar umownych w razie zmniejszenia ilości dostaw. 13. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 14. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 15. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. 16. W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat/rachunkiem) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie. 17. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 18. Wykonawca ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zamówienie cząstkowe. 19. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 50 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 50 % wartości zamówienia. 1 Ananas ( w syropie ) szt 10 2 Brzoskwinia ( w syropie ) szt 5 3 Chałwa szt 10 4 Cukier kryształ kg 150 5 Cukier puder kg 100 6 Cukier waniliowy kg 1 7 Cynamon kg 1 8 Dekoracje czekoladowe op 2 9 Drożdże kg 10 10 Emulgator ( pronto ) kg 5 11 Esencja anyżowa szt 1 12 Esencja cytrynowa szt 1 13 Esencja migdaowa szt 1 14 Esencja waniliowa szt 1 15 Galaretki różne kg 5 16 Jabłko prażone kg 50 17 Jajka szt 1500 18 Kakao kg 10 19 Kokos medium kg 5 20 Krem budyniowy (na zimno) ideal kg 20 21 Kuwertura deserowa kg 20 22 Mak niebieski kg 50 23 Maka ziemniaczana kg 50 24 Marcepan ( 50% ) kg 10 25 Margaryna ( 80% ) kg 200 26 Margaryna puff kg 10 27 Marmolada kg 30 28 Masa marcepanowa kg 10 29 Masa orzechowa kg 10 30 Masa ticino kg 10 31 Masło kg 40 32 Mąka pszenna tortowa kg 200 33 Migdały kg 5 34 Miód płynny kg 2 35 Nadzienie makowe szt 5 36 Olej szt 20 37 Orzech laskowy kg 5 38 Orzech włoski kg 5 39 Orzech ziemny kg 5 40 Pomada wodna kg 40 41 Proszek do pieczenia kg 1 42 Przyprawa korzenna kg 5 43 Rodzunki kg 5 44 Skórka pomarańczowa kg 5 45 Stabilizator neutral kg 2 46 Śmietana naturalna 30% szt 40 47 Tłuszcz cukierniczy kg 2 48 Tłuszcz frytura l 5 49 Toffi ( kajmak ) kg 20 50 Twaróg świeży kg 50 51 Wisnia kandyzowana kg 5 53 Wisnia w zelu szt 6 54 Żelatyna spożywcza kg 3
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154100005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach