Przetargi.pl
Dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw

Zakład Karny w Rawiczu ogłasza przetarg

  • Adres: 63-900 Rawicz, ul. 17 Stycznia
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5468500 w. 229, 65 5468507 , fax. 655 454 266
  • Data zamieszczenia: 2019-04-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rawiczu
    ul. 17 Stycznia 28
    63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
    tel. 65 5468500 w. 229, 65 5468507, fax. 655 454 266
    REGON: 32029400000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na cztery części (zadania): -zadanie nr 1: Dostawy mięsa oraz wędlin z indyka i kurczaka, -zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka, -zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych, -zadanie nr 4: Dostawy konserw, Zadanie nr 1: Dostawy mięsa oraz wędlin z indyka i kurczaka. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) Mięso klopsowe z indyka - 800 kg; 2) Mięso gulaszowe z indyka klasa II - 1500 kg; 3) Skrzydło środkowe z indyka - 1200 kg; 4) Mortadela popularna z indyka - 1400 kg; 5) Mortadela śniadaniowa z indyka - 1400 kg; 6) Mortadela z pieczarkami - 1400 kg; 7) Mortadela czosnkowa z indyka - 1500 kg; 8) Parówka z indyka - 1300 kg; 9) Kiełbasa śniadaniowa z indyka - 1400 kg; 10) Kielbasa litewska z indyka - 2400 kg; 11) Szynka tyrolska z indyka - 1100 kg; 12) Szynka Gerwazego z indyka - 1000 kg; 13) Szynka mielona blok z indyka - 1800 kg; 14) Polędwica firmowa z indyka - 1200 kg; 15) Pieczeń drobiowa z indyka - 1100 kg; 16) Pasztet firmowy z indyka - 1300 kg; 17) Kiełbasa krakowska parzona - 700 kg; 18) Szynka gotowana biała - 800 kg; 19) Kiełbasa szynkowa drobiowa - 700 kg; 20) Serdelki drobiowe - 2200 kg; 21) Salceson z indyka - 1000 kg; 22) Szynka z filetem mielona -600kg; 23) Pierś Książęca - 800kg; 24) Wędlina -Indyczka gotowana - 600kg; 25) Wędlina - Filet gotowany z kurczaka - 600kg; 26) Kiełbaski z filetem - 600kg; Zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) Kurczak cały - 2800 kg; 2) Udziec z kurcząt kl. A - 1600 kg; 3) Filet z kurczaka - 900 kg; 4) Mięso gulaszowe z kurczaka - 1400 kg; 5) Żołądki z kurczaka - 300 kg; 6) Serca z kurczaka - 300 kg; 7) Wątróbki z kurczaka - 1200 kg; Zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) Mięso wieprzowe - szynka surowa - 900 kg; 2) Mięso wieprzowe klopsowe - 800 kg; 3) Mięso wieprzowe łopatka bez kości - 3000 kg; 4) Mięso wieprzowe gulaszowe - 600 kg; 5) Mięso wieprzowe schab bez kości - 1400 kg; 6) Boczek wędzony bez kości - 1100 kg; 7) Wędzonka bigosowa bez kości - 1200 kg; 8) Słonina płaty - 600 kg; 9) Mięso gulaszowe wołowe - 700 kg; 10) Żołądki wieprzowe - 400 kg; 11) Ozory wieprzowe - 1000 kg; 12) Serca wieprzowe - 1600 kg; 13) Wątroba wieprzowa - 1800 kg; 14) Kiełbasa zwyczajna - 1900 kg; 15) Kiełbasa parówkowa - 1000 kg; 16) Kiełbasa biała parzona - 1800 kg; 17) Kiełbasa mortadela - 1300 kg; 18) Kiełbasa golonkowa parzona - 600 kg; 19) Kiełbasa mielonka - 1400 kg; 20) Kiełbasa słoikowa - 1200 kg; 21) Kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa - 600 kg; 22) Serdelki śląskie - 1000 kg; 23) Pieczeń wielkopolska - 900 kg; 24) Wątrobianka - 1600 kg; 25) Salceson czarny - 1100 kg; 26) Kaszanka - 3500 kg; Zadanie nr 4: Dostawy konserw. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące produkty: 1) Konserwa pasztet z indykiem - 800 kg; 2) Konserwa pasztet z gęsi - 1300 kg; 3) Konserwa wołowa - 600 kg; 4) Konserwa mięsna wieprzowa - 1000 kg; 5) Konserwa mięsna wieprzowa op. jednostkowe 100-140g - 450 kg; 6) Pasztet sojowy - 200kg;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 11.840,00 zł, słownie: jedenaście tysięcy osiemset czterdzieści złotych 00/100. Dla zadania nr 1: w wysokości: 5.250,00 zł, słownie: pięć tysięcy dwieście pięćdziesiąt złotych 00/100. Dla zadania nr 2: w wysokości: 1.160,00 zł, słownie: jeden tysiąc sto sześćdziesiąt złotych 00/100. Dla zadania nr 3: w wysokości: 4.920,00 zł, słownie: cztery tysiące dziewięćset dwadzieścia złotych 00/100. Dla zadania nr 4: w wysokości: 510,00 zł, słownie: pięćset dziesięć złotych 00/100. Wykonawca wnosi wadium: 1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.), sposób przekazania: Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym) przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w pieniądzu (pkt 1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert, czyli do godziny 09:00 dnia 07.05.2019 roku.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie opisał tego warunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Formularz ofertowy (zał. nr 1 do siwz); 2)Formularz cenowy (zał. nr 2 do siwz); Ponadto, Wykonawca zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej należy sporządzić wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach