Gmina Miasto Rzeszów - Urząd Miasta Rzeszowa ogłasza przetarg
- Adres: 35-064 Rzeszów, Rynek
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 178 754 636 , fax. 178 754 634
- Data zamieszczenia: 2019-10-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasto Rzeszów - Urząd Miasta Rzeszowa
Rynek 1
35-064 Rzeszów, woj. podkarpackie
tel. 178 754 636, fax. 178 754 634
REGON: 65061400000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.erzeszow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 6 w Rzeszowie w 2020 r - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 6 w Rzeszowie w 2020 r – zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. Zamawiający wymaga dostarczenia towaru wolnego od wad. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego reklamacji, tj., że jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy), zobowiązany jest w czasie do 4 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad. Czas ten może ulec skróceniu zgodnie z oświadczeniem Wykonawcy złożonym w druku OFERTA (w ramach kryterium pozacenowego – czas reakcji). Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 części: 1) Opis, zakres i przedmiot części: a) Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, wędlin w ilości i o jakości wskazanej w Załączniku nr 2A do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.1. Wymagane są dostawy mięsa wyłącznie z bieżącej produkcji. W momencie dostawy wędliny nie mogą mieć terminu ważności krótszego niż połowa daty ważności przydatności do spożycia. b) Część 2: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i nabiału w ilości i o jakości wskazanej Załączniku nr 2B do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.2. W momencie dostawy mleko i produkty mleczne nie mogą mieć terminu ważności krótszego niż połowa daty ważności przydatności do spożycia. Towar należy dostarczać w oryginalnych opakowaniach z czytelnym oznakowaniem daty, nazwy oraz składu. Opakowania produktu muszą być czyste, nieuszkodzone. Produkt ma mieć właściwą dla niego konsystencję i zapach. Musi zawierać również wymaganą ilość tłuszczu i innych składników określonych w Załączniku nr 2B do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.2. c) Część 3: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżego pieczywa w ilości i o jakości wskazanej w Załączniku nr 2C do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.3. Wymagane są dostawy pieczywa świeżego z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku (nie dotyczy pkt. 7). Szczegóły dotyczące poszczególnych produktów określa Załącznik nr 2C do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.3. d) Część 4: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb i mrożonek w ilości i o jakości wskazanej w Załączniku nr 2D do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.4. W momencie dostawy ryby mrożone nie mogą mieć terminu ważności krótszego niż połowa daty ważności przydatności do spożycia. Oznakowanie ma być w miejscu widocznym, niemożliwym do zmienienia. Ilość glazury powinna być podana na opakowaniu i nie przekraczać 10%. Przy dostawie waga przy rozmrożeniu nie może być niższa od deklarowanej. Wszystkie produkty muszą być prawidłowo oznakowane i zawierać nazwę ryby w języku polskim, obszar połowu, metodę produkcji, a w przypadku filetów dokładna gramaturę. Mrożone owoce i warzywa powinny być zdrowe, czyste, bez nadmiernego rozdrobnienia, wolne od chorób i szkodników o odpowiednim stopniu dojrzałości. Opakowanie musi być prawidłowo oznakowane, zawierać nazwę produktu w języku polskim, gramaturę. W momencie dostawy owoce i warzywa mrożone nie mogą mieć terminu ważności krótszego niż połowa daty ważności przydatności do spożycia. Towar w opakowaniu nie może być nadmiernie pokryty lodem, a opakowania powinny być nieuszkodzone i właściwie transportowane. e) Część 5: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wyrobów garmażeryjnych w ilości i o jakości wskazanej w Załączniku nr 2E do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.5. Wymagane są dostawy wyrobów garmażeryjnych wyłącznie z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu produkcji, bez konserwantów i wzmacniaczy smaków, sztucznych aromatów oraz składników niskiej jakości. Produkty muszą mieć podany skład i wartość odżywczą. f) Część 6: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw dobrej jakości w ilości i o jakości wskazanej w Załączniku nr 2F do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.6. W momencie dostawy warzywa i owoce muszą być świeże, zdrowe, bez oznak pleśni, butwienia i uszkodzenia oraz jakiegokolwiek procesu rozkładu, wolne od chorób i szkodników o odpowiednim stopniu dojrzałości oraz prawidłowo oznakowane. g) Część 7: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych oraz świeżych jajek i miodu w ilości i o jakości wskazanej Załączniku nr 2G do SIWZ – OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz.7. W momencie dostawy towary nie mogą mieć terminu ważności krótszego niż połowa daty ważności przydatności do spożycia. Po otwarciu na powierzchni nie może być oznak pleśni, wymagana jest odpowiednia konsystencja i gęstość, smak i zapach. Przyprawy powinny być suche, o prawidłowej sypkości i konsystencji. 2) Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 3) Zamawiający nie określa maksymalnej liczby części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu Wykonawcy. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają: 1) opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części stanowiący Załączniki od nr 2A do 2G do SIWZ dostępne w oddzielnych plikach tj.: a) dla Części 1: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 1 – Załącznik nr 2A do SIWZ; b) dla Części 2: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 2 – Załącznik nr 2B do SIWZ; c) dla Części 3: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 3 – Załącznik nr 2C do SIWZ; d) dla Części 4: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 4 – Załącznik nr 2D do SIWZ; e) dla Części 5: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 5 – Załącznik nr 2E do SIWZ; f) dla Części 6: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 6 – Załącznik nr 2F do SIWZ; g) dla Części 7: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA dla cz. 7 – Załącznik nr 2G do SIWZ; 2) wzór umowy – Załącznik nr 3 do SIWZ (wspólny dla wszystkich części). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany druk OFERTA. 2. Pełnomocnictwa – jeśli jest wymagane do reprezentowania Wykonawcy/ów w przypadku, gdy: a) Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, b) Ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego o treści wymaganej w art. 23 ust. 2 Pzp (dotyczy również wspólników spółki cywilnej). Pełnomocnictwo winno być złożone w oryginale (forma pisemna) lub kopii poświadczonej przez notariusza 3. Dokumenty, z których wynika umocowanie do podpisania oferty z zastrzeżeniem, że Zamawiający pobierze z elektronicznych rejestrów Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej i/lub Krajowego Rejestru Sądowego dokumenty rejestrowe dotyczące Wykonawcy. W przypadku Wykonawców którzy nie podlegają wpisowi do wyżej wskazanych rejestrów w druku oferty należy podać adres strony internetowej z której Zamawiający pobierze z ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych dokument/y lub dołączyć do oferty dokument/y wskazujące na uprawnienie do jej podpisania. W przypadku wykonawców zagranicznych należy dołączyć do oferty tłumaczenie niniejszych dokumentów na język polski .
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- "DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH"
Dodano: 2024-04-12 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2024-03-11 - Dostawa artykułów spożywczych i mięsnych dla potrzeb Zespołu Opieki Zdrowotnej Nr 2 w Rzeszowie
Dodano: 2024-03-07 - Dostawa artykułów spożywczych 2023/2024
Dodano: 2024-03-06 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do Zespołu Placówek Oświatowo – Wychowawczych w Jarosławiu
Dodano: 2024-03-04 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim w I półroczu 2024 roku
Dodano: 2024-02-02 - produkty spożywcze, produkty mleczarskie, pieczywo, ryby, mrożonki, mięso i wędliny, warzywa i owoce
Dodano: 2024-01-23 - „Sukcesywna dostawa produktów ogólnospożywczych w 2024 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk”
Dodano: 2023-12-22 - Dostawa różnych produktów spożywczych oraz warzyw owoców i orzechów do Internatu Zespołu Szkół Techniczno Weterynaryjnych w Trzcianie na rok 2024
Dodano: 2023-12-05 - Dostawa artykułów spożywczych 2023/2024
Dodano: 2023-10-31