Przetargi.pl
3.1 Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie

Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach ogłasza przetarg

  • Adres: 05-092 Łomianki, Staszica
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 227510474 , fax. 227515915
  • Data zamieszczenia: 2017-10-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach
    Staszica 2
    05-092 Łomianki, woj. mazowieckie
    tel. 227510474, fax. 227515915
    REGON: 015633558
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.icds.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    3.1 Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: 1) między 6.00-6.30 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) między 6.30-7.00– stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Mięso, wędliny powinny być świeże nie mrożone. 6. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 7. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 8. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) termin przydatności do spożycia, 3) nazwę dostawcy – producenta, adres, 4) warunki przechowywania, 5) oznaczenie partii produkcyjnej, 6) oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Tabela artykułów spożywczych część 1 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ II– OWOCE I WARZYWA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na żądanie Zamawiającego. Tabela artykułów spożywczych część 2 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ III – Produkty Spożywcze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 3 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IV – Ryby 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 4 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ V – Jaja i produkty mleczarskie (kod CPV- 15500000-3 produkty mleczarskie) JAJA (kod CPV- 03142500-3jaja) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie b) Nabiał 3 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: c) między 7.00-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 5 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VI – MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY (kod CPV-15896000-5 produkty głęboko mrożone) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw- 1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach a) między 7.30-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 6 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VII – Produkty garmażeryjne 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – Wyroby garmażeryjne wg. potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 7 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VIII– Wyroby cukiernicze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –wg potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 8 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IX– Pieczywo 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –codziennie w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00 – 7.15 - do kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach, kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym, kuchni przedszkolnej w Dąbrowie b) między 7.15-7.45 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 9 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 Pozostałe zapisy opisu przedmiotu zamówienia. 1. Dostawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar w ilości odpowiadającej zamówieniu, o jakości wskazanej w SIWZ. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości tj. I-go gatunku bez wad fabrycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 4. Zamawiający zobowiązuje się niezwłocznie przy odbiorze zamówionej partii towaru sprawdzić jego ilość i stan. 5. Jeżeli w wyniku sprawdzenia ilości i stanu Zamawiający wnosi zastrzeżenia w zakresie określonym w pkt. 2 lub 3, niezwłocznie zawiadamia o tym Wykonawcę, a jeżeli wada została ujawniona w obecności przedstawiciela Wykonawcy, umieszcza odpowiednią adnotację na protokole odbioru. 6. W wyjątkowych i uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zmienić godzinę dostawy po uprzednim zawiadomieniu telefonicznym Wykonawcy. 7. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 9. Jeżeli Wykonawca zamierza dokonać oględzin reklamowanej partii towaru, jest zobowiązany uczynić to niezwłocznie, jednak nie później niż w ciągu 1 godz. od otrzymania zawiadomienia o wykryciu wad. 10. Jeżeli Wykonawca nie dokona oględzin w terminie podanym w ust. 9 uważa się, że uznał reklamację Zamawiającego. 11. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca zobowiązuje się do natychmiastowej wymiany zakwestionowanej ilości dostarczonej partii towaru na wolną od wad, w terminie nie dłuższym niż 1 godzina; w uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zwiększyć ten czas do 24 godzin. Uzasadnienie konieczności wydłużenia czasu oraz ewentualna zgoda Zamawiającego wymaga formy pisemnej. 12. Jeżeli Wykonawca nie dostarczy produktów wolnych od wad w terminie uzgodnionym z Zamawiającym o którym mowa w pkt. 11 niniejszego paragrafu Zamawiający ma prawo zamówić brakujące produkty u osoby trzeciej, a kosztami tej transakcji obciążyć Wykonawcę. 13. Jeżeli Wykonawca nie uznał reklamacji albo w razie niezgodności stanowisk co do oceny jakości towaru, strony niezwłocznie sporządzają protokół i pobierają próbki do najbliższej Stacji Sanitarno Epidemiologiczne, w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. 14. Koszt badania próbek ponosi Wykonawca tylko wtedy, jeżeli ocena wskazała wadliwą jakość dostarczonego towaru. 15. Wyniki ekspertyz oraz badań laboratoryjnych wiążą strony. 16. Dostawy będą realizowane sukcesywnie - w oparciu o zamówienia składane w czasie nie krótszym niż 1 dzień przed planowaną dostawą telefonicznie lub pisemnie lub w czasie bieżącej dostawy, w ilości podanej przez Zamawiającego i w terminie podanym przez Zamawiającego. 17. Dostawy będą realizowane na koszt Wykonawcy. 18. Wykonawca dostarczy towar własnym środkiem transportu, specjalistycznym lub przystosowanym do transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i na własny koszt i ryzyko do Zamawiającego, w czasie wskazanym przez Zamawiającego i do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania aktualnych dokumentów potwierdzających spełnianie warunków sanitarno – epidemiologicznych związanych z prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia. Wykonawca oświadcza, iż niezwłocznie okaże je Zamawiającemu. Uchylenie od tego obowiązku uznawane będzie przez strony jako nienależyte wykonanie umowy i może skutkować rozwiązaniem jej ze skutkiem natychmiastowym. 20. Dostarczony towar winien być w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące m.in. nazwy i adresu producenta lub nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. 21. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Nazwy własne podane w SIWZ zostały podane przez Zamawiającego przykładowo – typy i nazwy producentów są przykładowe, a wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktów a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Wszelkie ryzyko związane z udowodnieniem równoważności artykułów spożywczych wskazanych w formularzu oferty spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że zaoferowane artykuły spełniają takie same wymagania jak produktu określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 8.1 Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: Dla części I – 1 100,00 PLN (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100). Dla części II – 1 270,00 PLN (słownie: jeden tysiąc dwieście siedemdziesiąt złotych 00/100). Dla części III – 750,00 PLN (słownie: siedemset pięćdziesiąt złotych 00/100). Dla części IV – 400,00 PLN (słownie: czterysta złotych 00/100). Dla części V – 890,00 PLN (słownie: osiemset dziewięćdziesiąt 00/100). Dla części VI – 700,00 PLN (słownie: siedemset złotych 00/100). Dla części VII – 500,00 PLN (słownie: pięćset złotych 00/100). Dla części VIII-700,00 PLN (słownie: siedemset złotych 00/100). Dla części IX- 900,00 PLN (słownie: dziewięćset złotych 00/100).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach