Przetargi.pl
2. ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA ZESPOŁU SZKOLNOPRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WEJHEROWIE

Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 84-200 Wejherowo, Nanicka 22
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 586721715
  • Data zamieszczenia: 2022-08-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 2
    Nanicka 22
    84-200 Wejherowo, woj. pomorskie
    tel. 586721715
    REGON: 384045769
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającySzkoła/Przedszkole

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    2. ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA ZESPOŁU SZKOLNOPRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WEJHEROWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część NR 1. JAJA: Jaja kurze, zgodne z klasa A, duże L, z kodem systemu hodowli,nadrukowany numer identyfikacyjny, świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.Część NR 2 PRODUKTY SUCHE, PRZYPRAWY: Dostarczony towar ma być w oryginalnychopakowaniach producenta, zawierających informacje min.: nazwy i adresu producenta, nazwydystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych dokontaktu z żywnością, czyste, szczelne, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecnościszkodników. Oferowane artykuły nie mogą być zbrylone i zawilgocone. Nie mogą posiadać obcego zapachu.Część NR 3 MIĘSO, WĘDLINY: Dostarczony towar ma być świeży, bez oznak mrożenia, zważnym terminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów i posmaków, bezzanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych, bez oznak zepsucia, mięso z polskiego chowu,wysokiej jakości. Dostarczone wędliny mają być świeże, bez oznak mrożenia, z ważnymterminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów i posmaków. Dostarczony towar mabyć w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje min.: nazwy i adresuproducenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminuprzydatności do spożycia i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganychodpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałówprzeznaczonych do kontaktu z żywnością. Barwa mięsa świeżego powinna byćcharakterystyczna dla danego gatunku. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrójmają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasnoróżowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytychprzypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE: Dostarczony towar ma być w oryginalnychopakowaniach producenta, zawierających informacje min.: nazwy i adresu producenta, nazwydystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych dokontaktu z żywnością, czyste, szczelne. Towar wysokiej jakości niezbrylony.Część NR 5 PRODUKTY MLECZARSKIE: świeże, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.Część NR 6 RYBY: świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury.Część NR 7 PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE: Dostarczony towar ma być świeży,wysokiej jakości z ważnym terminem przydatności do spożycia. Pieczywo o kształcie owalnym,niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze śladami pleśni;skórka ściśle połączona z miękiszem, błyszcząca, gładka, o barwie od złocistej dojasnobrązowej; miękisz o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy wdotyku o dobrej krajalności; miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnegobez deformacji struktury; nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, zzakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli; smak i zapachtypowy dla tego rodzaju chleba, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Część NR 8 OWOCE I WARZYWA: Dostarczony towar ma być czysty, oczyszczony, suchy,świeży, jędrny, bez oznak pleśni, bez plam, bez oznak podgnicia i pogniecenia, bezzanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznychoraz bakterii chorobotwórczych, w kolorze naturalnym dla danego asortymentu, wysokiej jakościI gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. Owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte,skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza sięnieregularne, intensywny kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca. Warzywa korzenne- korzeniepowinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.Warzywa-klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.Część NR 9 ZIEMNIAKI: Dostarczony towar ma być suchy, ziemniaki powinny być jędrne,niepopękane, niesparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.Część NR 10 SURÓWKI: surówki muszą być wykonane zgodnie ze sztuką kulinarną – dodatki iprzyprawy winny być pochodzenia naturalnego, doprawione wymaganymi przyprawami orazuzupełnione innymi niezbędnymi składnikami (przetworzone warzywa saute, np. starte lubpokrojone buraki - albo inne warzywa - kapusta kiszona – niedoprawione właściwym dressingiem nie będą uznawane jako surówka).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach