Zakład Karny Nowogard ogłasza przetarg
- Adres: 72-200 Nowogard, ul. Zamkowa 7
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 4326600 , fax. 091 4326604
- Data zamieszczenia: 2009-05-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nowogard
ul. Zamkowa 7 7
72-200 Nowogard, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 4326600, fax. 091 4326604
REGON: 00032041400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
08/żyw/09/10 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1).Kalafior mrożony - polska norma: PN-A-78602:1996, pakowane w opakowaniach do 25 kg - 1100 kg, OZ Płoty - 330 kg, ZK Nowogard- 770 kg, 2).Marchewka z groszkiem ( mrożona)- polska norma PN-A-78602, pakowana w opakowaniach do 25 kg - 1600 kg, OZ Płoty - 480 kg, ZK Nowogard- 1120 kg, 3).Mieszanka wieloskładnikowa ( mrożona siedmioskładnikowa)-produkowana wg polskiej normy PN-A-78608, zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, pietruszka, seler, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, por, pakowana w opakowaniach do 25 kg-1400 kg, OZ Płoty - 420 kg, ZK Nowogard- 980 kg, 4).Włoszczyzna mrożona - produkowana wg polskiej normy PN-A-78602, skład: marchew, pietruszka, por, seler, pakowana w opakowaniach do 25 kg - 1600 kg, OZ Płoty - 480 kg, ZK Nowogard- 1120 kg, 5).Paprykarz warzywny (mrożony leczo) - polska norma PN-A-78608:1997, skład: cebula, papryka, cukinia, fasolka szparagowa, pomidor, pakowane w opakowaniach do 25 kg - 1400 kg, OZ Płoty - 420 kg, ZK Nowogard- 980 kg, 6).Śledź solony Matias w zalewie - produkowane wg polskiej normy PN-84/A-86766, pakowane w wiadrach do 25 kg - 1100 kg, OZ Płoty - 330 kg, ZK Nowogard- 770 kg, 7).Truskawki mrożone - produkowane wg polskiej normy PN-A-78652:1997, całe, bez szypułek, pakowane w worki do 25 kg - 1500 kg, OZ Płoty - 450 kg, ZK Nowogard- 1050 kg, 8).Czarniak mrożony (tusze), lub tusze innych ryb morskich o podobnych właściwościach (w ofercie podać nazwę ryby) - produkowany wg normy PN-A-86759:1994, pakowane w opakowaniach do 30kg - 900 kg, OZ Płoty - 270 kg, ZK Nowogard- 630 kg. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153311008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga złożenia następujących dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu. 1). Żąda złożenia pisemnego oświadczenia którego formularz jest dodatkiem Nr. 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2). Przedstawienia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie o udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo składania ofert, 3). Przedstawienia referencji z innych jednostek do których prowadzone były dostawy w ciągu ostatnich trzech lat nie wliczając w to aktualnego roku.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- 2/ŻYW/16/17
Dodano: 2016-05-11 - Dostawa żywności wraz z dostawą.
Dodano: 2016-01-18 - 3/żyw/15/16
Dodano: 2015-05-05 - Dostawa artykułów spożywczych wraz z transportem dla 107 Szpitala Wojskowego z Przychodnia SP ZOZ w Wałczu
Dodano: 2015-01-19 - 8/ŻYW/14/15
Dodano: 2014-05-06 - Dostawa mrożonek.
Dodano: 2013-06-11 - 9/żyw/13/14
Dodano: 2013-04-26 - Dostawa artylułów spożywczych
Dodano: 2013-01-29 - dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2012-11-23 - 08/żyw/12/13
Dodano: 2012-04-05