Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Instruktor rekreacji ruchowej w specjalności fitness dla uczestników/uczestniczek projektu ZAWÓD Z PRZYSZŁOŚCIĄ, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Powiatowy Urząd Pracy w Kartuzach ogłasza przetarg

  • Adres: 83-300 Kartuzy, ul. Mściwoja II 4
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6811452 , fax. 058 6814219
  • Data zamieszczenia: 2013-10-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Kartuzach
    ul. Mściwoja II 4 4
    83-300 Kartuzy, woj. pomorskie
    tel. 058 6811452, fax. 058 6814219
    REGON: 19193370000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.kartuzy.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Instruktor rekreacji ruchowej w specjalności fitness dla uczestników/uczestniczek projektu ZAWÓD Z PRZYSZŁOŚCIĄ, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia Instruktor rekreacji ruchowej w specjalności fitness dla 21 uczestników/uczestniczek projektu ZAWÓD Z PRZYSZŁOŚCIĄ, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Szkoleniem zostanie objętych maksymalnie 21 osób bezrobotnych w 2 grupach szkoleniowych: GRUPA I - 11 osób, GRUPA II - 10 osób. Zajęcia dla każdej z grup prowadzone będą odrębnie, w następujących po sobie odstępach czasowych ustalonych przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników/uczestniczek szkolenia zgodnie z dopuszczalnymi zmianami warunków umowy. Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników/czki projektu kwalifikacji w zawodzie Instruktor rekreacji ruchowej w specjalności fitness oraz przygotowanie uczestników/uczestniczek projektu do wykonywania zawodu instruktora rekreacji ruchowej w specjalności fitness. Szkoleniem zostanie objętych 21 osób bezrobotnych, posiadających wykształcenie minimum średnie. Planowany okres realizacji szkolenia, zgodnie z harmonogramem realizacji projektu ZAWÓD Z PRZYSZŁOŚCIĄ: listopad 2013- luty 2014 r., w tym: GRUPA I: listopad - grudzień 2013, GRUPA II: styczeń - luty 2014. Liczba godzin szkolenia wynosi łącznie 100 godzin zegarowych, w tym 30 godzin zajęć teoretycznych i 70 godzin zajęć praktycznych/grupę szkoleniową. Godzina zegarowa szkolenia liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą 15 minut. Długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny. Szkolenie musi obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne, realizowane według planu nauczania, obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu zgodnie z art. 40 ust. 4 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (tekst jednolity Dz. U. 2013 nr 0 poz. 674) oraz nie więcej niż 8 godzin dziennie w ramach zajęć teoretycznych oraz nie więcej niż 6 godzin dziennie w ramach zajęć praktycznych. Liczba godzin szkolenia powinna być dostosowana do możliwości fizycznych uczestników/uczestniczek szkolenia. Szkolenie musi odbywać się w dniach od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt. Wykonawca zapewni każdego dnia zajęć co najmniej 1 przerwę kawową oraz jedną przerwę obiadową. Szczegółowy harmonogram zajęć zostanie ustalony przed zawarciem umowy. Termin realizacji zamówienia:termin rozpoczęcia realizacji szkolenia, w tym zajęć dla każdej z grup wyznacza Zamawiający. Zajęcia teoretyczne i praktyczne powinny odbywać się na terenie powiatu kartuskiego. Dopuszcza się realizację szkolenia poza powiatem kartuskim - w takim przypadku Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia uczestnikom/czkom we własnym zakresie zbiorowego transportu z Żukowa do miejsca realizacji szkolenia i z powrotem w każdym dniu szkolenia (Zamawiający nie dopuszcza możliwości samodzielnego dojazdu uczestników/uczestniczek na miejsce szkolenia oraz zwrotu przez Wykonawcę kosztów dojazdu na szkolenie uczestnikom/uczestniczkom; Wykonawca jest zobowiązany do zorganizowania transportu uczestnikom/czkom poprzez np. wynajęcie busa).. Koszt przewozu uczestników/czek na szkolenie Wykonawca musi uwzględnić w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Program szkolenia powinien obejmować zagadnienia z zakresu (minimum):1.Podstawy anatomii, fizjologii, biomechaniki;2.Podstawowe ćwiczenia wzmacniające;3.Stretching;4.Kroki fitness (podstawowe i alternatywne);5.Cuening;6.Kierunki choreografii;7.Metodyka procesu dydaktycznego;8.Praca z muzyką i jej wykorzystanie w prowadzeniu zajęć;9.Warsztaty praktyczne.Program szkolenia może być uzupełniony o tematykę związaną z zakresem tematycznym ww. szkolenia i poszerzony o zagadnienia, które w ocenie Wykonawcy winny być zrealizowane celem odpowiedniego przygotowania uczestników/uczestniczek szkolenia do prowadzenia zajęć z zakresu fitness. Szkolenie prowadzone musi być w formie zajęć teoretycznych i praktycznych, z zastosowaniem metod niezbędnych do właściwego przygotowania uczestników/uczestniczek szkolenia do wykonywania zawodu instruktora rekreacji ruchowej w specjalności fitness. W ramach zajęć praktycznych każdy uczestnik/każda uczestniczka musi powtarzać/wykonywać ćwiczenia zaprezentowane przez prowadzącego. Ponadto każdy uczestnik/ każda uczestniczka musi nabyć umiejętności samodzielnego prowadzenia zajęć fitness. Na zakończenie szkolenia każdy/każda uczestnik/uczestniczka musi samodzielnie poprowadzić (krótkie) pokazowe zajęcia z wykorzystaniem technik, z którymi zapoznał/a się w trakcie szkolenia. Pokaz ten oceniany będzie podczas egzaminu praktycznego na zakończenie szkolenia. Po ukończeniu szkolenia Wykonawca winien zorganizować uczestnikom/uczestniczkom szkolenia egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny, potwierdzający nabyte umiejętności. Wydanie zaświadczeń/certyfikatów/dokumentów: do zadań Wykonawcy należy wydanie odpowiedniego dokumentu, stwierdzającego ukończenie szkolenia, tj.: Zaświadczenia wraz z suplementem lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji, zgodnego z obowiązującymi przepisami prawa, Certyfikatu stwierdzającego ukończenie szkolenia, który musi zawierać informacje o współfinansowaniu szkolenia przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, opatrzonego logotypami PO KL oraz UE, Dokumentu/ów wydanego/wydanych na podstawie odrębnych przepisów. WYKONAWCA ZOBOWIĄZANY JEST DO WYDANIA KAŻDEMU/KAŻDEJ UCZESTNIKOWI/UCZESTNICZCE ZAŚWIADCZENIA/DOKUMENTU (WYDANY NA PODSTAWIE ODRĘBNYCH PRZEPISÓW) ORAZ CERTYFIKATU. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest wyposażyć i przekazać każdemu Uczestnikowi/każdej Uczestniczce szkolenia następujące materiały dydaktyczne, łącznie dla całej grupy:notatnik formatu A4- 21 sztuk,długopis -21 sztuk,teczka z gumką A4 - 21 sztukskrypt autorski z zakresu szkolenia*- 21 sztuk, podręcznik z dziedziny fitness- 21 sztuk. Skrypt autorski wykonany przez instytucję szkoleniową, składający się z min. 20 stron A4. Wykonawca przenosi nieodpłatnie na Zamawiającego autorskie prawa majątkowe do wszystkich materiałów szkoleniowych, na czas nieokreślony do wykorzystywania na wszystkich polach eksploatacji zgodnie z ustawą o prawach autorskich i prawach pokrewnych (Dz.U. z 2006r. Nr 90, poz. 631 z późn.zm.) Zapewnienie odpowiednio wykwalifikowanych trenerów/instruktorów, spełniających wymagania Zamawiającego określone w warunkach udziału w postępowaniu; Szczegółowe wymagania odnośnie kwalifikacji kadry dydaktycznej określono w warunkach udziału w postępowaniu ( ROZDZIAŁ III SIWZ). Informacje te muszą bezwzględnie znaleźć się na druku stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. Zapewnienie cateringu: Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych w postaci:serwisu kawowego obejmującego: kawę (typu Jacobs lub równoważną podaną w termosach po 300 ml na osobę), herbatę (typu Lipton lub równoważną podaną w termosach po 300 ml na osobę), dodatki: śmietanka do kawy, cytryna i cukier (w ilości proporcjonalnej do liczby uczestników), ciastka kruche (5 szt. na osobę) dodatkowo wodę mineralną - gazowaną i niegazowaną (co najmniej 1 l na osobę) oraz napój izotoniczny (co najmniej 0,5 l na osobę). w przerwie obiadowej Wykonawca zapewnia urozmaicone, gotowe kanapki zrobione z bułek białych lub z ziarnami smarowanych masłem, łącznie w ilości po 3 sztuki na osobę. Wkład kanapki podstawowy: wędlina (szynka, polędwica) ser żółty, ryba, twarożek Dodatki warzywne: sałata, pomidor, ogórek świeży lub konserwowy, papryka, szczypiorek itp. Wykonawca zapewnia catering w postaci kanapek i serwisu kawowego w każdy dzień szkoleniowy. Uwaga: Kanapki mają być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane bezpośrednio przed podaniem w danym dniu szkoleniowym, ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne daty ważności. Wyżej wymieniony skład kanapek stanowi przykład, Wykonawca może zaproponować składniki o nie gorszej, jakości, ponadto wymaga się wprowadzenia urozmaicenie menu w taki sposób, aby skład kanapek oraz rodzaje ciastek zmieniały się w poszczególnych dniach szkolenia.1.Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest do przeprowadzenia ankiet ewaluacyjnych wśród Uczestników/Uczestniczek szkolenia wg wzorów przedstawionych przez Zamawiającego.2.Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia opiekuna z ramienia Instytucji szkoleniowej min. 1 osoba (nie dopuszcza się łączenia funkcji wykładowcy oraz opiekuna- koordynatora w jednej osobie), czyli osobę odpowiedzialną za organizację szkolenia, wskazaną do kontaktu z Uczestnikami/Uczestniczkami szkolenia oraz Zamawiającym. Ubezpieczenie NNW, koszty badań lekarskich pokrywa Zamawiający.Koszty materiałów dydaktycznych pokrywa jednostka szkoląca, tj. wchodzą w ogólny koszt szkolenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.kartuzy.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach