Przetargi.pl
ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA POTRZEB KUCHNI SZPITALA POWIATOWEGO W MYSZKOWIE

Zespół Opieki Zdrowotnej w Myszkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 42-300 Myszków, ul. Wolności
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 343 138 978 , fax. 343 138 978
  • Data zamieszczenia: 2019-08-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Opieki Zdrowotnej w Myszkowie
    ul. Wolności 29
    42-300 Myszków, woj. śląskie
    tel. 343 138 978, fax. 343 138 978
    REGON: 30637700000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.zozmyszkow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA POTRZEB KUCHNI SZPITALA POWIATOWEGO W MYSZKOWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiot zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy, załącznik nr 7 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Zamówienie obejmuje dostawę produktów żywnościowych podzieloną na 2 pakiety przez okres 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy. Pakiet Nr 1 – warzywa, przetwory i owoce, Pakiet Nr 2 - warzywa, przetwory i owoce, Zamawiający wymaga, aby dostawy przedmiotu zamówienia następowały cyklicznie, na podstawie pisemnych zamówień zbiorczych składanych raz w tygodniu na tydzień następny, potwierdzanych telefonicznie przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do kuchni Szpitala Powiatowego w Myszkowie. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu. Zamawiający wymaga, aby w przypadku dostarczania: - Warzyw i owoców – produkty świeże (w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone, bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń, zachowane odpowiednie warunki transportu. Wymagania ogólne (dla wszystkich pakietów) 1. Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności. Artykuły rolno – spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. 2. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. 3. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 6 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań. 4. Wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. 5. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 6. Wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo – jakościowej odbieranej żywności. 7. Podane w formularzu cenowym (opisie przedmiotu zamówienia) ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu cenowym (opisie przedmiotu zamówienia) ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. 8. Wykonawca dostarczać będzie żywność do zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko w godz. 08:00 – 14:00. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na wymienione w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia zadania, z których każde stanowi odrębną część przedmiotu zamówienia w/g załączonych zestawień pakietowych (zadań) od 1 do 2
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie - załącznik nr 6 do SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach