Przetargi.pl
Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 78-320 Połczyn-Zdrój, ul. Koszalińska
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 943 662 069 , fax. 943 665 061
  • Data zamieszczenia: 2020-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Koszalińska 8 A
    78-320 Połczyn-Zdrój, woj. zachodniopomorskie
    tel. 943 662 069, fax. 943 665 061
    REGON: 00380172300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://mgops.polczynzdroj.ibip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi pod nazwą „Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój” . 2. Szczegółowy zakres zamówienia oraz warunki realizacji określone zostały w opisie przedmiotu zamówienia. Pozostałe warunki realizacji zamówienia zostały określone we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 9 do SIWZ. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia Nazwa zamówienia: Usługa Cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój 3.1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi pod nazwą Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla uczestników Klubu Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój. 3.2. Miejsce realizacji usługi: Klub Seniora w Gminie Połczyn-Zdrój, 78-320 Połczyn-Zdrój ul. Plac Wolności 11. 3.3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie obiadu ( drugie danie) dla grupy 30 osób starszych w okresie od 01.10.20 r. do 31.12.2022 r. 3.4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodzie z zapotrzebowaniem. Zaplanowano dzienne zamawiać wyżywienie dla 30 osób, rozliczanie na podstawie faktycznie zamówionych i dostarczonych posiłków. Zamawiający do godz. 9;00 będzie zgłaszał zapotrzebowanie ilościowe na bieżący dzień. W przypadku braku dostarczenia informacji o ilości zamawianych posiłków Wykonawca dostarczać będzie 30 posiłków w bieżącym dniu. 3.5. Posiłki będą dostarczane 1 raz dziennie w godzinach 12.30-13.00 w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający zobowiązuje się powiadomić Wykonawcę, telefonicznie lub mailowo, z jednodniowym wyprzedzaniem o odwołaniu zajęć. 3.6. Usługa powinna spełniać następujące warunki: a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzać się w tym samym tygodniu. b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane i duszone, nie wyklucza się potraw smażonych. c) wyklucza się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia. d) mięso nie może być MOM (mięso oddzielone mechanicznie). e) do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz. 3.7. Posiłki będą przygotowywane na podstawie tygodniowego jadłospisu opracowanego przez osobę posiadającą doświadczenie w komponowaniu jadłospisów. 3.8. Jadłospis tworzony jest z uwzględnieniem diet stosowanych w żywieniu osób starszych (m.in. dieta bezmleczna, cukrzycowa). Wykonawca w przypadku alergii bądź nietolerancji pokarmowej któregokolwiek z uczestników projektu zastosuje zamienniki. Po uprzednim uzgodnieniu z zamawiającym. 3.9. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 3.10. Wykonawca w ramach zamówienia dostarcza obiad: a) drugie danie m.in.: warzywa sezonowe, pomidory, marchewka, ziemniaki, zamiennie ryż, różne rodzaje kasz, kopytka, makaron, dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka, pulpety w tym rybne, kotlety z piersi z kurczaka, gulasz, ryba gotowana, pierogi, naleśniki, knedle itp., marchewka gotowana, surówka z marchewki, z selera, warzywa na parze itp. Gramatura drugiego dania : porcja mięsa, 100-200g, mięso w formie mielonej 60g-100g., ziemniaki ugotowane 200g-350g., kasza, ryż po ugotowaniu od 170-220g., ryba pieczona, gotowana na parze 120-160g., surówka 200 g. 3.11. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie przygotowanie i dostarczenie do Klubu Seniora gorącego posiłku w jednorazowych pojemnikach wraz ze sztućcami. 3.12. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie. 3.13. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu pojazdem dostosowanym do przewozu żywności. 3.14. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełnia warunek, jeżeli łącznie posiada: 1) aktualny wpis do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), 2) aktualną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia, jako spełniający odpowiednie wymagania sanitarne do celów przewozu środków spożywczych (posiłków), 3) wdrożony system zarządzania bezpieczeństwem żywności w postaci systemu HACCP – audyt zewnętrzny wystawiony na kuchnię, w której będą przygotowywane posiłki.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W przypadku, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków, o których mowa w pkt 6 SIWZ, polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Prawo zamówień publicznych, zamawiający wymaga złożenia przez wykonawcę dokumentów, które określają w szczególności: - zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, - czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących kwalifikacji zawodowych oraz doświadczenia zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 2. Pełnomocnictwo, podpisane przez osoby upoważnione do składania oświadczeń woli każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w oryginale lub notarialnie poświadczonej kopii. 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych określającej firmy oraz adresy wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie składania ofert, jest zobowiązany przekazać zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. W przypadku, gdy wykonawca należy do tej samej grupy kapitałowej wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie należy złożyć w oryginale.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach