Przetargi.pl
Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych-szkoła, śniadań przedszkolakom, obiadów przedszkolakom, kolacji i śniadań w internacie dla dzieci i młodzieży w Zespole Placówek Edukacyjno-Terapeutycznych w Bobrowie w okresie od 1.01.2020r. do 31.08.2020r. dla następujących placówek oświatowych wchodzących w skład ZPET w Bobrowie: ul. Seminaryjna 2,ul. Parkowa 2 , ul. Złocieniecka 25- Filia Szkoły Podstawowej Specjalnej w Drawsku Pom i Czaplinku, Przedszkole Specjalne w Drawsku Pom, Internat w Złocieńcu - ZPET w Bobrowie, Przedszkole Specjalne w Czaplinku – ul. Wałecka 57 i Parkowa 2.

Zespół Placówek Edukacyjno-Terapeutycznych w Bobrowie ogłasza przetarg

  • Adres: 78-520 Złocieniec,
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 943 671 463 , fax. 943 671 463
  • Data zamieszczenia: 2019-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Edukacyjno-Terapeutycznych w Bobrowie
    78-520 Złocieniec, woj. zachodniopomorskie
    tel. 943 671 463, fax. 943 671 463
    REGON: 36211643000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.soswbobrowo.edupage.org

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych-szkoła, śniadań przedszkolakom, obiadów przedszkolakom, kolacji i śniadań w internacie dla dzieci i młodzieży w Zespole Placówek Edukacyjno-Terapeutycznych w Bobrowie w okresie od 1.01.2020r. do 31.08.2020r. dla następujących placówek oświatowych wchodzących w skład ZPET w Bobrowie: ul. Seminaryjna 2,ul. Parkowa 2 , ul. Złocieniecka 25- Filia Szkoły Podstawowej Specjalnej w Drawsku Pom i Czaplinku, Przedszkole Specjalne w Drawsku Pom, Internat w Złocieńcu - ZPET w Bobrowie, Przedszkole Specjalne w Czaplinku – ul. Wałecka 57 i Parkowa 2.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych-szkoła, śniadań przedszkolakom, obiadów przedszkolakom, kolacji i śniadań w internacie dla dzieci i młodzieży w Złocieńcu w Zespole Placówek Edukacyjno-Terapeutycznych w Bobrowie w okresie od 1.01.2020r. do 31.08.2020r. dla następujących placówek oświatowych wchodzących w skład ZPET w Bobrowie: ul. Seminaryjna 2,ul.Złocieniecka 25, ul.Parkowa 2- Filia Szkoły Podstawowej Specjalnej w Drawsku Pom i Czaplinku, Przedszkole Specjalne w Drawsku Pom, Internat w Złocieńcu - ZPET w Bobrowie, Przedszkole Specjalne w Czaplinku – ul. Wałecka 57 i Parkowa 2..Przygotowanie z usługą wydawania posiłków obiadowych-1. dwudaniowych na ZPET w Bobrowie od poniedziałku do piątku,2. śniadań dla przedszkolaków, obiadów dwu daniowych, podwieczorków dla grup przedszkolnych w godzinach zgodnie z odrębnymi ustaleniami,3.- śniadań i kolacji w internacie w Złocieńcu w ZPET w Bobrowie w okresie od 01 stycznia 2020 roku do 31 sierpnia 2020 roku z konsumpcją w stołówkach wyznaczonych przez dyrektora placówki . LP. RODZAJ POSIŁKU SZCZEGÓŁOWY OPIS 1.Zupa Obiad typu zupa z „wkładką”: pożywna zupa z „wkładką w postaci mięsa lub kiełbasy + świeże pieczywo bez ograniczeń 2.Drugie danie + kompot ziemniaki/makaron/ryż/kasza oraz mięso/ryba i surówka/gotowane warzywa + kompot/woda z sokiem. Drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno – mięsnym/owocowym lub inne równoważne, zaproponowane przez wykonawcę 3.Pełny posiłek Pozycja 1 + 2 tabeli (w tym kompot) 4.Śniadanie -kolacja (śniadanie, kolacja ( o wartości kalorycznej minimum od 1800-2500 kalorii) dla uczniów z ZPET w Bobrowie)- urozmaicone Waga posiłków powinna się wynosić: zupa – 400 g, ziemniaki/makaron/ryż/kasza – 200 g, mięso/ryba – 100 g, surówka/gotowane warzywa – 100 g, pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno – mięsnym/owocowym – 200 g. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. Zamawiający zastrzega, że: - 3 dni w tygodniu winno być danie mięsne; - 1 dzień w tygodniu winno być danie rybne; - 1 dni w tygodniu winny być dania typu: pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno-mięsnym/owocowym lub inne równoważne zaproponowane przez wykonawcę; - raz w tygodniu zostanie podana porcja ciasta nie mniejsza niż 150 g jako dodatek do posiłku. Ponadto do posiłków mają być podawane naprzemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu rodzaj surówki lub jarzyn nie może się powtórzyć. Do posiłków co najmniej dwa razy w tygodniu maja być podawane ziemniaki, w pozostałych dniach może być kasza, ryż itp. (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą dania typu naleśniki, kopytka, pierogi, itp.) - obiady i śniadania dla przedszkolaków jak powyżej ale z odrębną gramaturą Wykonawca zobowiązany będzie do udostępnienia jadłospisu do wglądu na kolejny tydzień, najpóźniej w piątek przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia, wraz z podaniem kaloryczności posiłków w miejscu wydawania posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, w przypadku nie spełnienia warunków określonych powyżej oraz innych nieprawidłowości. Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 1 do 70 dziennie- liczba obiadów, śniadań przedszkolnych, obiadów dwudaniowych w przedszkolu , śniadań i kolacji w internacie każdorazowo jest uzgadniana telefonicznie przez osoby wyznaczone przez zamawiającego i wykonawcę i nie ma wartości stałej. Wykonawca ustali z Dyrektorem bądź osobami przez niego upoważnionymi dokładne terminy dostarczeni posiłków. 4) Wykonawca jest zobowiązany przedstawiać Dyrektorowi ZPET w Bobrowie jadłospis na 5 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem posiłków w przedstawionego w ofercie menu oraz kalorycznością potraw. 5) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. 6) Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid codziennie do ze szkoły obowiązkowo należy dostarczyć próbki każdej składowej części potrawy w tym zup , mięs , potraw mięsnych i rybnych , jarzyn gotowanych ,sosów potraw mącznych , sałatek , surówek, wyrobów garmażeryjnych wędlin i wyrobów wędliniarskich ( w jednym kawałku ) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. Nr 80, poz, 545 ze zm.) 7) Wykonawca codziennie zapewni naczynia oraz sztućce dla dożywianych dzieci w szkole,internacie,przedszkolu 8) Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór brudnych naczyń i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. 9) Wydawanie posiłków dzieciom po stronie wykonawcy. 10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 13) Nadzór nad jakością i prawidłowością dostarczonych posiłków ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia sprawować będzie ze strony Zamawiającego osoba odpowiedzialna z danej szkoły wskazana z imienia i nazwiska przez Dyrektora szkoły, która może odmówić ich przyjęcia. Wykonawca zapewni wyżywienie na podstawie przedstawionych przez rodzica/prawnego opiekuna diet .
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: Określenie warunków: 1.W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Pzp oraz spełniający warunki, o których mowa w art. 22 ust 1 ustawy Pzp. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale IV, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach