Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach

Centrum Onkologii-Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach ogłasza przetarg

  • Adres: 44-101 Gliwice, ul. Wybrzeże Armii Krajowej
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2789171, 2789172, 2789193, , fax. 032 2789197, 2789198
  • Data zamieszczenia: 2019-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Onkologii-Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach
    ul. Wybrzeże Armii Krajowej 15
    44-101 Gliwice, woj. śląskie
    tel. 032 2789171, 2789172, 2789193,, fax. 032 2789197, 2789198
    REGON: 28836600028000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.io.gliwice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: instytut badawczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach. 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 odrębne zadania, tj.: Zadanie nr 1 Kawa, herbata, słodycze Zadanie nr 2 Ciasta i desery Zadanie nr 3 Świeże surówki 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki nr 2.1-2.3 do SIWZ, tj. „Specyfikacje asortymentowo-cenowe”. 4. Cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia ma spełniać wymogi jakościowe I klasy jakości określone w Polskich Normach przenoszących normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy oraz wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2019, poz. 1252). 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, spełniających warunki dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte w SIWZ. Ilekroć w treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy określenie ”lub równoważne”. Za asortyment równoważny Zamawiający uzna ten, który posiada te same lub lepsze od opisanych w SIWZ parametry techniczne, jakościowe i funkcjonalne, a jego zastosowanie w żaden sposób nie wpłynie na prawidłowe funkcjonowanie zgodne z jego przeznaczeniem. 6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia próbek oferowanego asortymentu w pełni zgodnych (w tym również w zakresie wielkości oferowanych opakowań produktów) z wymaganiami Zamawiającego zawartymi w „Specyfikacjach asortymentowo-cenowych” dla poszczególnych wskazanych poniżej pozycji (odpowiednio dla zadania, na które składana będzie oferta): w zakresie zadania nr 1: poz. 9 Kawa rozpuszczalna, liofilizowana, o intensywnym aromacie, 100% naturalna, o zawartości co najmniej 30 mg przeciwutleniaczy w 100 ml kawy, słoik szklany, waga netto produktu 100g, wystarczająca do przygotowania co najmniej 50 filiżanek kawy - wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. poz. 11 Herbata ekspresowa, czarna, mieszanka orientalnych herbat wzbogacona olejkiem z bergamoty, opakowanie zawierające 20 szt. saszetek z zawieszką Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu w opakowaniu zawierającym 25 saszetek z zawieszką - wymagana ilość nie mniej niż 1 op. poz. 23 Pianka o smaku waniliowym, bądź innym, oblana czekoladą deserową lub mleczną o masie kakaowej minimum 40%, opakowanie o wadze netto 380 g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu w opakowaniu o wadze 330-380g - wymagana ilość nie mniej niż 1 op. w zakresie zadania nr 2: poz. 3 Ciastko bankietowe na bazie biszkoptu, z białą czekoladą i śmietaną z dodatkiem orzechów, o wadze 95g, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. poz. 6 Okrągłe ciastka na bazie mąki migdałowej, przekładane kremem, różne smaki, o wadze 20g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze 15-20g, wymagana ilość nie mniej niż 3 szt. poz. 10 Deser w pucharku jednorazowym 70g, o smaku Tiramisu, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. poz. 18 Ciastko omlet na bazie biszkoptu, z kremem lub bitą śmietaną oraz owocami, o wadze 150g, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. w zakresie zadania nr 3: poz. 2 Sałatka z ogóreczkiem kiszonym, skład: sałatka na bazie gotowanych warzyw z dodatkiem warzyw surowych, konserwowych i kiszonych, jajka, przypraw, oleju, z dodatkiem octu. Waga netto produktu: 200g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. poz. 4 Sałatka z ogóreczkiem i brokułami, skład: sałatka na bazie makaronu i brokuła z dodatkiem warzyw surowych i konserwowych, przypraw, oleju i octu. Waga netto produktu: 200g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. poz. 10 Sałatka z kebabem, warzywami i sosem, skład: sałatka na bazie warzyw gotowanych, świeżych i konserwowych, z dodatkiem kebabu drobiowego oraz sosu na bazie jogurtu, ketchupu, przypraw i ziół. Waga netto produktu: 200g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g, wymagana ilość nie mniej niż 1 szt. Próbki oferowanego asortymentu należy dostarczyć do upływu terminu składania ofert, do Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej – Curie, Oddział w Gliwicach, ul. Wybrzeże Armii Krajowej 15, 44-101 Gliwice, Magazyn Działu Żywienia. Próbki należy przekazać Zamawiającemu nieodpłatnie. Produkty powinny zostać opisane w sposób umożliwiający identyfikację zarówno produktu (poprzez wskazanie nazwy handlowej/producenta na etykiecie) jak i Wykonawcy składającego ofertę w postępowaniu. Złożone próbki podlegać będą ocenie jakościowej, zgodnie z zapisami rozdziału XVIII SIWZ (tym samym złożone próbki nie podlegają uzupełnieniu na podstawie art. 26 ust. 3 Pzp). W przypadku, gdy Wykonawca nie złoży wymaganych próbek, złożona przez niego oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2) Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uzyskania ważności oferta musi zawierać wypełnione, podpisane i opieczętowane (pieczątką firmową i imienną) przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy formularze: 1) „Oferta Przetargowa” - załącznik nr 1 do SIWZ, 2) „Specyfikacje asortymentowe” – załącznik nr 2.1-2.3 do SIWZ – odpowiednio do zakresu składanej oferty, 3) oświadczenie dot. przesłanek do wykluczenia – załącznik nr 3 do SIWZ, 4) próbki oferowanego asortymentu, zgodnie z treścią rozdziału IV ust. 10 SIWZ, 5) pełnomocnictwo/pełnomocnictwa do podpisania oferty i załączników.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach