- Adres: 07-437 Łyse, Szkolna 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. +48 29 77 25 001
- Data zamieszczenia: 2024-11-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych
Adres: 07-437 Łyse, Szkolna 1
Adres email: splyse@gminalyse.pl
Telefon: +48 29 77 25 001
Strona internetowa: https://splyse.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia
Nazwa zamówienia: Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025
Opis zamówienia: 5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.I. ARTYKUŁY SPOŻYWCZEKażdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.• Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.• Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.• Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.• Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego). L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość 1. Barszcz czerwony w proszku 30g szt 10,002.Bazylia 10 gszt13,003.Biszkopty 150gop40,004.Budyń z cukrem 30gszt10,005.Chrupki kukurydziane 100 gszt10,006.Chrzan w słoiczku 190 gszt10,007.Ciasteczka zbożowe z morelą 300 gop10,008.Cukier puder 1kgszt2,009.Cukier trzcinowy 1 kgszt210,0010.Cukier wanilinowy 30gszt35,0011.Curry 10 gszt16,0012.Czosnek suszony 10 gop20,002313.Dżem różne smaki niskosłodzony, minimalna zawartość owoców 40%, bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywności ( substancji żelujących, zagęszczających, regulatorów kwasowości, przeciwutleniaczy) 280gszt50,0014.Herbata czarna 88x2g typu Lipton lub równoważna z naturalnym aromatem w saszetkachop6,0015.Herbata owocowa 20 torebek różne smaki 40 gop40,0016.Kakao gorzkie extra ( kakao o obniżonej wartości tłuszczu 10-12%) 150gszt20,0017.Kasza jęczmienna 400 gop180,0018.Kawa zbożowa 200 gop20,0019.Ketchup 500 gszt7,0020.Kisiel z cukrem 30 gszt30,0021.Koncentrat pomidorowy 30% w słoiku pasteryzowany, bez sztucznych barwników i konserwantów 280 gszt360,0022.Konfitura różne smaki, bez sztucznych barwników i konserwantów 240gszt45,0023.Kukurydza konserwowa 330 gszt45,0024.Kwasek cytrynowy 10 gszt30,0025.Liść laurowy 500 gop3,0026.Lubczyk 10 gszt5,0027.Majeranek 500 gszt6,0028.Makaron drobny różne kształty 5 jajeczny z pszenicy durum 500gop137,0029.Makaron świderki 5 jajeczny z pszenicy durum 500gszt850,0030.Mąka pszenna tortowa typ 450 1 kgkg81,0031.Mąka ziemniaczana 100% skrobi ziemniaczanej 1 kgkg10,0032.Mieszanka studencka 100 gszt10,0033.Miód wielokwiatowy , naturalny 0,9 kgop26,0034.Morela suszona 100 gszt10,0035.Mus owocowy 120 gszt10,0036.Musztarda w słoiczku 190 gszt10,0037.Ocet spirytusowy 10 % 1Ll10,0038.Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 100% rafinowany, filtrowany na zimno ( kwasy jednonienasycone powyżej 50 % i wielonienasycone poniżej 40 %) 3lop165,0039.Oregano 10 gszt20,0040.Pałeczki kukurydziane 50 gszt10,0041.Papryka słodka 10 gszt150,0042.Paprykarz szczeciński 330 gszt20,0043.Passata 690 gszt40,0044.Pieprz czarny mielony 500 gszt5,0045.Pieprz ziołowy 500 gszt10,0046.Płatki śniadaniowe kukurydziane 600g typu Corn Flakes lub równoważne bez dodatku cukru z obniżoną zawartością soliszt30,0047.Płatki owsiane 500 gszt20,0048.Przyprawa do gulaszu 10 gszt20,0049.Przyprawa do kurczaka 10 gszt70,0050.Przyprawa do pieczeni 10 gszt20,0051.Ryż biały długoziarnisty 1 kgkg140,002452.Ryż paraboliczny 4 x 100 gop10,0053.Słonecznik łuskany 100gszt10,0054.Sok wieloowocowy w kartoniku 200 gszt10,0055.Sos koperkowo-ziołowy 10 gszt135,0056.Sól o obniżonej zawartości sodu 1 kgkg130,0057.Surówka wielowarzywnakg20,0058.Szczaw siekany 330 gszt120,0059.Śliwka suszona 100 gszt10,0060.Tuńczyk kawałki w sosie własnym 170 gszt20,0061.Vegeta natural 150 gszt20,0062.Wafle ryżowe z polewą malinową 15 gszt10,0063.Woda gazowana 1,5 lop10,0064.Ziele angielskie 500 gszt5,0065.Zioła prowansalskie 10 gszt25,0066.Żurek w proszku 30 gszt10,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 1: Artykuły spożywcze – 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00,Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami.5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.II. MLEKO, PRODUKTY MLECZNE, JAJAProdukty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego.• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.• Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość1.Deser mleczny 150 g typu Bakuś lub równoważnyszt10,002.Jaja kurze 70 gszt2000,003.Jogurt do kieszonki 90 g typu Bakuś lub równoważnyszt10,004.Jogurt naturalny / typu greckiego 450 g bez mleka w proszku, bez substancji słodzących, w składzie tylko mleko pasteryzowane, bez aromatów i barwników, bez syropu glukozowo- fruktozowegoszt250,005.Jogurt pitny różne smaki 330 gszt10,006.Masło polskie extra 200 g , zawartość tłuszczu minimum 82%szt280,007.Mleko uht 3,2% 1Ll1100,008.Ser twarogowy 250 g typu Milandia lub równoważnyszt10,009.Ser żółty krojony w plastrach 150g, zawartość tłuszczu minimalna 25% typu Gouda lub równoważnyszt120,0010.Serek homogenizowany 200 g, bez dodatku skrobi modyfikowanej, sztucznych aromatów i barwników, syropu glukozowa- fruktozowego, rożne smakiszt10,0011.Serek mascarpone 250 gszt10,0012.Serek wiejski z owocami 150 g, bez sztucznych barwników i aromatówszt10,0013.Śmietana 18% 500 g świeża bez dodatków i konserwantówop200,002514.Twarożek śmietankowy (różne smaki) 150 gszt200,0015.Twaróg mielony (wiaderko) 1 kgop10,0016.Twaróg półtłusty 250 g świeży, bez konserwantówkg100,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 2: Mleko, produkty mleczne, jaja – 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00,Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami.5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.III. MIĘSO WIEPRZOWE, WĘDLINY, DRÓB• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej.• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70%, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Mięso nie może być pakowane próżniowo.• Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy do Zamawiającego. L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość1.Boczek wędzony parzony bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywnościkg80,002.Filet z indyka mięso świeże nie mrożonekg320,003.Filet z kurczaka mięso świeże nie mrożonekg350,004.Karkówka wieprzowa mięso świeże nie mrożonekg200,005.Kiełbasa cienka ( śląska, swojska) zawartość mięsa powyżej 80 %kg100,006.Kiełbasa żywiecka lub inna równoważnakg10,007.Kurczak cały mięso świeże nie mrożonekg120,008.Łopatka wieprzowa mięso świeże nie mrożonekg100,009.Parówki z fileta indyczego zawartość mięsa minimum 93%, bez glutaminianu sodu, hermetycznie pakowane, bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywnościkg30,0010.Pasztet drobiowy 190 gop150,0011.Podudzie z kurczaka mięso świeże nie mrożonekg400,0012.Polędwica sopocka bez dodatku substancji dodatkowych do żywnościkg10,0013.Kiełbasa cienka biała parzona min 82% mięsa bez dodatku substancji dodatkowych do żywnościkg10,0014.Polędwiczka wieprzowa mięso świeże nie mrożonekg350,0015.Schab wieprzowy bez kości , mięso świeże nie mrożonekg100,002616.Schab cygański bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywności ( wzmacniacze smaku, przeciwutleniacze, substancje konserwujące)kg10,0017.Szynka dębowa bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywności ( wzmacniacze smaku, przeciwutleniacze, substancje konserwujące)kg10,0018.Schab z liściem bez dodatku chemicznych substancji dodatkowych do żywności (wzmacniacze smaku, przeciw utleniacze, substancje konserwujące)kg10,0019.Szynka wieprzowa mięso świeże nie mrożonekg850,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 3: Mięso wieprzowe, wędliny, drób – 3 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00,Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami.5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.IV. PIECZYWO• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.• Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.• Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość1.Bagietka mąka pszenna typ 500-300 gszt540,002.Baltonowski krojony mąka pszenna typ 750,mąka żytnia typ 720- 500 gszt1600,003.Bułka zwykła (kajzerka) mąka pszenna typ 500-60 gszt1100,004.Chałka mąka pszenna typ 1850- 300 gszt240,005.Chleb wieloziarnisty krojony- mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720 mąka żytnia 2000 - 450 gszt290,006.Grahamka mąka pszenna typy 1850 ciemna, grubo mielona, mąka żytnia 2000- 90 gszt1800,007.Bułka tarta 1 kgszt50,008.Bułka drożdżowa 150 gszt10,009.Kanapka z serem i szynkaszt400,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 4: Pieczywo – codziennie w godzinach od 6.00 do 8.00,Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami:5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.V. WARZYWA, OWOCE, ZIEMNIAKI• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.27• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość1.Banankg1440,002.Borówka amerykańska 250 gop10,003.Brzoskwiniakg10,004.Cebulakg165,005.Cytrynakg50,006.Fasola drobna 400 gop140,007.Groch połówki 400 gop40,008.Gruszkakg900,009.Jabłko sezonowe krajowe, słodkiekg1000,0010.Kapusta biała 1 szt ok 4 kgszt140,0011.Kapusta biała kiszona , bez dodatku octu w zamykanym wiaderku 1 kgkg200,0012.Kapusta czerwona główkakg75,0013.Kapusta pekińska 700 gszt175,0014.Koper pęczek 50gszt250,0015.Mandarynka 1 kgop30,0016.Marchew korzeńkg500,0017.Natka pietruszki pęczek 50gszt400,0018.Nektarynkakg10,0019.Ogórek kiszony bez dodatku octu 1 kgop62,0020.Ogórek zielony świeżykg600,0021.Papryka świeżakg230,0022.Pieczarki 500 gkg45,0023.Pietruszka korzeńkg240,0024.Pomarańczakg206,0025.Pomidorkg90,0026.Pomidor koktajlowy typu cherry 250gop750,0027.Porszt120,0028.Rzodkiewka pęczek 200gszt120,0029.Sałata lodowa 500 gszt270,0030.Sałata masłowa 250 gszt40,0031.Seler korzeńkg240,0032.Szczypior pęczek 50gszt130,0033.Ziemniakkg9000,0034.Burakkg100,0035.Czosnek główkaszt10,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 5: Warzywa, owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00,Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami.5.1 Przedmiotem zamówienia jest: „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Łysych w roku 2025”. Miejsce dostawy: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.5.2. Kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV ): 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.VI. MROŻONKI, RYBY MROŻONE I ŚWIEŻE• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone.28• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły.• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.• Ryby świeże – mięso ryb powinno mieć świeży zapach, być pozbawione ości, jędrne i sprężyste, po lekkim naciśnięciu natychmiast wracać do stanu wyjściowego.• Łuski – bez uszkodzeń, przylegające do skóry.• Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.• Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF.• Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.L.p. Przedmiot zamówienia Jedn. miary Ilość1.Brokuły mrożone różyczki 1 kgkg100,002.Dorsz mrożony bez glazury 1 kgkg40,003.Fasola szparagowa zielona cięta mrożona 1 kgkg100,004.Filet z miruny mrożony bez glazury 1 kgkg300,005.Kalafior mrożony różyczki 1 kgkg100,006.Kostka panierowanakg240,007.Łosoś wędzony kawałki, nie mrożony 100gop100,008.Marchewka mini 1 kgkg40,009.Owoce mrożone (różne)kg10,0010.Paluszki rybne 6 kgop60,0011.Włoszczyzna paski 1 kgkg300,0012.Śliwka mrożona 1 kgkg10,0013.Wiśnia mrożona 1 kgkg10,0014.Malina mrożona 1 kgkg10,0015.Truskawka mrożona 1 kgkg10,0016.Pyzy z mięsem 1 kgkg10,0017.Seler mrożony kostka 1 kgkg10,0018.Pietruszka mrożona kostka 1 kgkg10,0019.Marchew mrożona kostka 1 kgkg10,0020.Groszek mrożony 1 kgkg10,001. Zamawiający wymaga dostawy towaru dla:Część 6: Mrożonki, ryby mrożone i świeże – 1 raz w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00.Towar w asortymencie wynikającym z zamówienia należy dostarczyć w nieprzekraczalnym terminie do 18. godzin od złożenia zamówienia chyba że Zamawiający dopuści w zamówieniu inny czas realizacji dostawy.2. Wykonawca zobowiązuje się do każdorazowego potwierdzenia otrzymanego zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail, z którego wypłynęło powiadomienie.3. Miejscem dostawy będzie: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Łysych, ul. Szkolna 1, 07-437 Łyse (wniesienie artykułów spożywczych do magazynu przy stołówce szkolnej- II piętro).4. Potwierdzeniem dokonanego bez uwag odbioru dostarczonych artykułów, będzie akceptacja przez uprawnionego przedstawiciela placówki dokumentu WZ.5. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania zamówionych towarów.6. Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru na swój koszt, w pojemnikach i opakowaniach zwrotnych i bezzwrotnych, przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. zgodnie z normami sanitarnymi i higienicznymi przewidzianymi dla przewożenia żywności na terenie RP.7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie.8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.9. Za realizację umowy odpowiedzialni są ze strony Zamawiającego: P. Anna Domurad.10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar wysokiej jakości tj. I – go gatunku, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu-jeżeli takowe istnieje), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne oraz zasady HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.11. Wykonawca jest zobowiązany na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokument potwierdzający, że zamawiany towar jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia oraz z wymaganiami opisanymi w SWZ.12. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego.13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w oparciu o złożone zamówienie.14. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki materialne i prawne.3015. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP i GMP, posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, dostarczony asortyment dotyczy mięsa i wyrobów wędliniarskich, powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.16. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż wskazany w opisie przedmiotu zamówienia), umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.17. Produkty nieoznakowane muszą spełniać wymogi pod względem organoleptycznym.18. Wykonawca, na żądanie Zamawiającego, może użyczyć nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.19. Przy posiadaniu towaru w innych niż podanych przez Zamawiającego opakowaniach, Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowana do gramatury podanej przez Zamawiającego. Nie dotyczy to sytuacji, gdy spełnione jest minimum wymagane przez Zamawiającego a jednostką miary są sztuki.20. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Kod CPV: 15000000-8
Sekcja III - Warunki udziału
Opis warunków udziału: 14.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale XIII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.14.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:14.2.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.14.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.14.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.14.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:14Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.14.4. POLEGANIE NA ZASOBACH INNYCH PODMIOTÓW14.4.1. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt 14.2 SWZ, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.14.4.2. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.14.4.3. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w pkt 14.4.2. potwierdza, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:a) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;b) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;c) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.14.4.4. Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, a także bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem wykonawcy.14.4.5. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja finansowa lub ekonomiczna podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.14.4.6. Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby.14.5. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.14.6. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
Sekcja IV - Procedura
Tryb udzielenia zamówienia:
Termin składania ofert:
Podobne przetargi
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 1 w Mszczonowie w roku 2025.
- Dostawy artykułów spożywczych na potrzeby przygotowywania posiłków w Szkole Podstawowej Nr 7 – Szkole Sportowej w Lubinie
- Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej Nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Tadeusza Kościuszki w Pułtusku w podziale na 10 części