Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w 2025r. dla 20 uczestników działań realizowanych w Centrum Aktywności Społecznej w Starachowicach

  • Adres: 27-200 Starachowice, ul. Majówka 21A
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2025-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH

Adres: 27-200 Starachowice, ul. Majówka 21A

Adres email: sekretariat@cus.starachowice.eu

Telefon:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: Świadczenie usługi cateringowej w 2025r. dla 20 uczestników działań realizowanych w Centrum Aktywności Społecznej w Starachowicach

Opis zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usługi cateringowej w 2025r. dla 20 uczestników placówki wsparcia dziennego w Centrum Aktywności Społecznej w Starachowicach” dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 16 lat. 2. Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych w Starachowicach, Centrum Aktywności Społecznej z siedzibą przy ul. Widok 10 a, 27-200 Starachowice. 3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie w dni pracujące od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00-14.15.4. Maksymalna przewidywana ilość posiłków to 5 000 sztuk – według kalkulacji 20 posiłków dziennie około 250 dni roboczych w okresie trwania zamówienia. 5. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków w jednorazowych pojemnikach, opakowaniach, gotowych do spożycia posiłków.6. Ze względu na specyficzny charakter usługi oraz w związku z niemożnością dokładnego oszacowania wielkości przedmiotu zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo jego zmniejszenia. W przypadku zmniejszenia liczby posiłków Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. Zmniejszenie wielkości przedmiotu zamówienia Zamawiający szacuje na nie więcej niż 30 %, w stosunku do ilości określonej w pkt 4. (wykonanie umowy na poziomie 70%).7. Wykonawca zapewni przygotowanie około 1% posiłków dietetycznych w szczególności takie jak: lekkostrawne, cukrzycowe, bezglutenowe, bezlaktozowe, oraz z uwzględnieniem alergii pokarmowych. Ich ilość jest zmienna, uzależniona od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych na bieżąco.8. Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowywaniu żywności w warunkach sanitarno-epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia, przepisów dotyczących obowiązujących norm żywienia oraz do zestawiania racji pokarmowej zgodnie z normami żywienia – wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia oraz Sanepidu.9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za skutki naruszenia przepisów, o których mowa art. 95 -104 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2023 poz. 1448 t.j.).10. W trakcie realizacji umowy Zamawiający lub upoważniony przez niego pracownik uprawniony jest do kontroli jakości posiłków oraz zgodności z opisem przedmiotu zamówienia. Niespełnienie kryteriów skutkować będzie bezzwłocznym odstąpieniem od umowy z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy oraz koniecznością zapłaty kary umownej.11. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy, w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy, osób wykonujących wskazane czynności związane z realizacją zamówienia tj. z: przygotowaniem posiłków.12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

Kod CPV: 55520000-1

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału:

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi

Powrót na stronę główną