- Adres: 80-178 Gdańsk, ul. Otomińska 72
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-11-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 84 IM. JANA BRZECHWY W GDAŃSKU
Adres: 80-178 Gdańsk, ul. Otomińska 72
Adres email: sekretariat@sp84.edu.gdansk.pl
Telefon:
Strona internetowa: https://sp84.edu.gdansk.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia
Nazwa zamówienia: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 84 IM. JANA BRZECHWY W GDAŃSKU W 2025 ROKU
Opis zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu – na potrzeby stołówki szkolnej – gorącego posiłku w postaci dwudaniowego obiadu zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
Kod CPV: 55524000-9
Sekcja III - Warunki udziału
Opis warunków udziału: 1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:1) Wykonawca musi posiadać aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydany na podstawie przepisów art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn.: Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.)Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;4. zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:1) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie świadczył usługi przygotowania i dostarczenia posiłków spełniające łącznie następujące wymagania:- odbiorca usług: placówki szkół / przedszkoli / specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze / żłobki,- okres świadczenia usług: minimum okres 10 miesięcy,- wielkość usługi: minimum 250 żywionych osób łącznie (w ramach maksymalnie 3 umów);Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej jeden z wykonawców składających ofertę wspólnie. Zamawiający nie dopuszcza sumowania potencjałów wykonawców występujących wspólnie w zakresie posiadanego doświadczenia.2) Wykonawca dysponuje/będzie dysponował co najmniej następującymi osobami, które będą skierowane do realizacji przedmiotu zamówienia:a) 1 kucharz, tj. osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe kucharza, czyli legitymująca się co najmniej wykształceniem zasadniczym zawodowym w kierunku kucharskim, posiadająca co najmniej 12 miesięczne doświadczenie w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym lub szkolnym;b) 1 dietetyk, tj. osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe dietetyka, czyli legitymująca się co najmniej wykształceniem średnim w zakresie dietetyki, posiadająca co najmniej 36 miesięczne doświadczenie polegające na pracy w zawodzie dietetyka dla dzieci i młodzieży w żywieniu zbiorowym,Uwaga. Wymagania określone w lit. a i b może spełniać jedna osoba. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek powyższy wykazują łącznie.3) Wykonawca w celu wykonywania zamówienia dysponuje:a) zakładem/lokalem zatwierdzonym przez właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego oraz posiadającego aktualną opinię państwowego powiatowego inspektora sanitarnego dotyczącej zapewnienia właściwych warunków higienicznych oraz techniczno-sanitarnych pomieszczeń, sprzętu i wyposażenia oraz realizacji systemu HACCP;b) co najmniej 1 pojazdem wpisanym do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunki określone w lit. a i b powyżej wykazują łącznie.
Sekcja IV - Procedura
Tryb udzielenia zamówienia:
Termin składania ofert:
Podobne przetargi
- „Świadczenie usług gastronomicznych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 14 z Oddziałami Sportowymi i Integracyjnymi im. Polskich Olimpijczyków w Krośnie”
- „Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych Przedszkola nr 2 we Włoszakowicach na terenie Gminy Włoszakowice w roku 2025"
- Usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 20 im. Marii Konopnickiej Rudzie Śląskiej w roku 2025