Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I BUŁKI TARTEJ

  • Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2025-05-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Kielcach

Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155

Adres email: as_kielce@sw.gov.pl

Telefon:

Strona internetowa: https://askielce.bip.gov.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I BUŁKI TARTEJ

Opis zamówienia: - Chleb pszenno-żytni CPV 15811100-7 – 160 000 kgchleb mieszany pszenno-żytni w formie bochenka krojony, pakowany po 300g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe – woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się etykieta z informacją o produkcie, dacie przydatności do spożycia, wadze, składzie i wartościach odżywczych oraz nazwa producenta. Pieczywo świeże, skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy w stosunku do każdego produktu certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 4 dni liczony od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego.-Chleb pszenny CPV 15811100-7 – 30 000 kgchleb pszenny w formie bochenka, krojony, pakowany po 300g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe – woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się etykieta z informacją o produkcie, dacie przydatności do spożycia, wadze, składzie i wartościach odżywczych oraz nazwa producenta. Pieczywo świeże, skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy w stosunku do każdego produktu certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 4 dni liczony od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego.- Cheb razowy CPV 15811100-7 – 1 600 kgchleb razowy w formie bochenka, krojony, pakowany po 300g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe – woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się etykieta z informacją o produkcie, dacie przydatności do spożycia, wadze, składzie i wartościach odżywczych oraz nazwa producenta. Pieczywo świeże, skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy w stosunku do każdego produktu certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 4 dni liczony od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego.- Bułka tarta CPV 15810000-9 – 180 kgPakowana w opakowania 500g - 1kg, zapach powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja: sypka, bez grudek i zbryleń. Barwa: równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym. Oznakowanie: etykieta na każdym opakowaniu powinna zawierać: nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne wartość netto, warunki przechowywania oraz nazwę producenta. Termin przydatności do spożycia: minimum 1 miesiąc liczony od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego.

Kod CPV: 15811000-6

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają niżej określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu:1 Nie podlegają wykluczeniu.2 W zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.3 W zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej:4 Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.5 W zakresie zdolność technicznej lub zawodowej:6 Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.6.1 Poleganie na zasobach innych podmiotów:6.2 Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do niniejszego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.6.3 Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.6.4 Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa, w szczególności:6.5 zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;6.6 sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;6.7 Zamawiający ocenia, czy udostępniane Wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, a także bada czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem Wykonawcy.6.8 Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby Wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.6.9 Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, odpowiada solidarnie z Wykonawcą, który polega na jego sytuacji finansowej lub ekonomicznej, za szkodę poniesioną przez zamawiającego, powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów podmiot ten nie ponosi winy.7 Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu - składa także oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz przesłanek wykluczenia z postępowania dotyczące tych podmiotów (Załącznik 2 i Załącznik 3).

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi