Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części

  • Adres: 39-320 Przecław, Wenecka 41
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-09-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: Samorządowe Przedszkole w Przecławiu

Adres: 39-320 Przecław, Wenecka 41

Adres email: sekretariatpp@przedszkoleprzeclaw.pl

Telefon:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części

Opis zamówienia: Część 1: GRUPA 1 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I INNE PRODUKTY1. Ananas w puszce 565g w syropie (plastry) op. 502. Bazylia suszona op. 9g op. 203. Biszkopty op. 250 g op. 1604. Brzoskwinie w syropie połówki w puszce 820g op. 1305. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki ) op. 35g op. 3506. Bułka tarta op. 500g kg 807. Chrupki kukurydziane składnik grys kukurydziany lub kasza kukurydziana 100% bez soli barwników, bez konserwantów op. 60g op. 1508. Chrzan tarty zawartość chrzanu w składzie min. 70% słoik 190g szt. 109. Cukier biały kryształ op. 1 kg kg 20010. Cynamon mielony op. 13g op. 1011. Czosnek granulowany w proszku op. 20g op. 4012. Drożdże – kostka 100g op. 4013. Dżem 100 % owoców bez konserwantów bez dodatku cukru, niskosłodzony (różne smaki m.in. truskawka, wiśnia, brzoskwinia, czarna porzeczka) 280g szt. 13014. Mąka pszenna typ 500 poznańska op. 1 kg op. 25015. Filet z makreli w sosie pomidorowym – puszka 175g szt. 10016. Galaretka owocowa ( różne smaki ) w proszku op. min. 60g op. 30017. Kasza bul-gur op. 1 kg szt. 12018. Herbata czarna ekspresowa min. 100 torebek w opakowaniu zbiorczym op. 1019. Herbata owocowa - różne smaki op. min. 35 g op. 7020. Płatki kukurydziane 5 witamin bez glutenu i oleju palmowego op. 600g op. 10021. Kakao z witaminami magnez + cynk op. 5022. Kasza jaglana w woreczkach op. min 350g max 500g szt. 5023. Kasza jęczmienna perłowa op. min. 900g max 1000 g kg 7024. Kawa zbożowa typu Inka op. min. 180g max 220g op. 15025. Ketchup łagodny 480g 62% pomidorów szt. 7026. Koncentrat pomidorowy 30% op. 210 g szt. 14027. Przyprawa GYROS -KEBAB op. 100g szt. 2028. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru puszka min. 380 g szt. 1029. Liść laurowy op. min. 5g szt. 4030. Tuńczyk w oleju puszka min. 170g szt. 3031. Majeranek op. min 7 g szt. 3032. Majonez dekoracyjny słoik min. 850 g kg 3533. Mąka tortowa op. 1 kg kg 7034. Makaron typu nitki cięte/ 5 jajeczny op. 400g kg 6035. Makaron typ kokardka duża/świderek 5 jajeczny op. 400g kg 25036. Makaron pełne ziarno op. 400 g kg 5037. Mąka żytnia typ 720 op. 900g kg 3038. Miód wielokwiatowy naturalny słoik min. 1100 g szt. 3539. Morele suszone op. 100g szt. 3040. Musztarda op. min. 170g szt. 541. Makaron typu różne kształty op. 250g szt. 7042. Sok owocowy kartonik 200ml szt. 200043. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 1l. l. 15044. Mus owocowy różne smaki tubka 120 g bez dodatku cukru szt. 300045. Oregano suszone op. 9g szt. 1546. Papryka słodka mielona op. 18g szt. 5047. Płatki ryżowe o obniżonym cukrze op. 500g szt. 5048. Pestki słonecznika op. 100g szt. 1549. Pieprz czarny mielony op. 20g szt. 7050. Kasza manna op. 500g kg 3051. Pomidory krojone bez skórki w zalewie op. 400ml szt. 5052. Powidła śliwkowe op. 350g szt. 7053. Ryż biały op. 400g op. 15054. Sok marchwiowo- owocowy butelka 300ml bez dodatku cukru szt. 150055. Soda oczyszczona op. 100g szt. 1556. Sól drobnoziarnista morska op. 900g kg 8057. Włoszczyzna suszona op. 100g szt. 25058. Susz kopru op. 20g szt. 20059. Susz pietruszki op. 20g szt. 20060. Kurkuma szt. 1561. Płatki jaglane op. 300g szt. 5062. Płatki owsiane op. 500g szt. 5063. Woda źródlana niegazowana butelka 5l l. 200064. Ziele angielskie op. 14g op. 4065. Zioła prowansalskie op. 9g op. 1066. Koncentrat barszczu czerwonego op. 0,3 l op. 7067. Oliwa z oliwek extra - virgin z pierwszego tłocz.butelka 900ml l. 268. Fasola czerwona konserwowa puszka min. 380g szt. 569. Sól kamienna jodowana drobno mielona op. 900g kg 2570. Żurawina suszona op. 100g szt. 2071. Cukier puder op. 500g kg 2072. Cukier wanilinowy op. 30g szt. 8073. Proszek do pieczenia op. 30g szt. 5074. Ciastka zbożowe fit op. 50g szt. 100075. Wafle tortowe op. 170g szt. 15076. Czekolada gorzka 100% kakao 50g szt. 10077. Mąka ziemniaczana op. 500g kg 2578. Kisiel owocowy op. min. 35g szt. 30079. Mace /podpłomyki op. 160g szt. 20080. Herbatniki op. 350g szt. 20081. Mus jabłkowy op. 100 g szt. 100082. Ocet jabłkowy op. 0,5l szt. 2WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:Makarony i wyroby mączne: Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 3 miesiące, Smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych, Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, Konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku; Powierzchnia makaronu musi być gładka, nie łamiąca się.Przyprawy: Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum3 miesiące; Smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów; Konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona - wilgotna; Mieszanki przyprawowe z suszonych przypraw i ziół bez dodatku soli, cukru oraz glutaminianu sodu, nie zawierające dodatku substancji konserwujących i barwników. Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.Konserwy rybne i pozostałe: Puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby nie mniej niż 60 %. Konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach, charakterystyczny dla wyrobu. Konserwy bez bombażu. Warzywa w konserwie/groszek, kukurydza, seler itp. /wyposażone w uchwyt do otwierania.Dostawa: 2 razy w tygodniu lub w razie potrzebyCzęść 2: GRUPA 2 - MIĘSO I WĘDLINY1. Mięso drobiowe z indyka - filet z piersi indyka - kg 1202. Mięso drobiowe z kurczaka - filet z piersi kurczaka kg 2003. Mięso wieprzowe - karkówka bez kości kg 6004. Udziec z indyka bez kości - trybowany kg 1005. Mięso wieprzowe - parówki z szynki zawartość mięsa z szynki co najmniej 90% kg 1506. Mięso wieprzowe - schab bez kości kg 1007. Szynka konserwowa kg 258. Pasztet drobiowy kg 409. Wędliny - polędwica sopocka zawartość mięsa wieprzowego ze schabu co najmniej 83%, wędzona, parzona, kg 3010. Wędliny - szynka z indyka zawartość mięsa z indyka co najmniej 90% pierś gotowana z indyka, kg 2511. Wędliny szynka z kurczaka zawartość mięsa z kurczaka co najmniej 90% kurczak gotowany, szynka z pasieki kg 2012. Mięso wieprzowe - łopatka b/k kg 3013. Wędliny - krakowska podsuszana 60% mięsa wieprzowego kg 4014. Wędliny - szynka PREMIUM 89% mięsa kg 6515. Wędliny -kiełbasa swojska drobiowa kg 8016. Schab bez konserwantów kg 1017. Mięso wołowe rosołowe kg 10Wędliny i mięso muszą być produkcji krajowej, cechy wspólne dla asortymentu klasy 1.Wygląd - nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, produkt czysty, niezbrudzony.Barwa - charakterystyczna, naturalna do danego asortymentu, nie dopuszcza się wylewów krwawych.Zapach - naturalny, charakterystyczny dla danego gatunku, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Dostawa codziennieCzęść 3: GRUPA 3 JAJA ŚWIEŻELp. Asortyment J.m. Ilość1. Jajka świeże kurze klasy A rozmiar L op. 10 szt. op. 300WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: Jaja świeże i dobrej jakości, skorupka nieuszkodzona kl. L; termin przydatności do spożycia 28 dni;- skorupka i kutikula: czysta, nieuszkodzona, normalny kształt;- żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem;- białko: przejrzyste, przezroczyste;- zarodek: rozwinięcie niewidoczne;- zapach obcy: niedopuszczalny Naświetlone promieniami UV, oznakowane numerem 3-PL……. Przy każdej dostawie dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny, Opakowanie – (wytłoczki 10 szt.) zapakowane w czyste zamykane skrzynki lub pudełka kartonowe.Dostawa raz w tygodniuCzęść 4: GRUPA 4 MROŻONKILp. Asortyment J.m. Ilość1. Brokuł - różyczki op. 2,5 kg op. 702. Brukselka op. 2,5 kg op. 353. Bukiet/mieszanka warzyw min. 3 – składnikowy op. 2,5 kg op. 704. Groszek zielony op. 2,5 kg op. 205. Fasola szparagowa zielona op. 2,5 kg op. 806. Szpinak op. 2,5 kg op. 307. Kalafior op. 2,5 kg op. 708. Maliny op. 2 kg op. 309. Marchewka mini mrożona op. 2,5 kg op. 10010. Mieszanka kompotowa min. 3 - składnikowa bez pestek op. 2,5 kg op. 60011. Mieszanka warzywna min. 7 – składnikowa op. 2,5 kg op. 6012. Kostka miruna chile morex karton 5 kg karton 25013. Truskawki bez szypułek op. 2,5 kg op. 15014. Uszka do barszczu op. 5 kg op. 1015. Włoszczyzna paski min. 4 – składnikowa op. 2,5 kg op. 4516. Borówka amerykańska op. 2,0 kg op. 15WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: Ryby mrożone – glazura tafli mrożenia nie może przekraczać 10-15%, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia; filet rybny musi zachować cechy ryby świeżej. Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia się Warzywa mrożone muszą mieć cechy produktu świeżego i zawierać smak i zapach nie zmieniony, bez oznak rozmrożenia, przy dotknięciu twarde. Nie mogą zawierać zamrożonego soku. Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia się, Zanieczyszczenia (np. liście itp.)., Oznaki gnicia.Dostawa raz na tydzień.Część 5: GRUPA 5 NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIELp. Asortyment J.m. Ilość1. Serek homogenizowany różne smaki op. 140g szt. 14002. Serek kanapkowy różne smaki op. 150g szt. 1503. Jogurt pitny różne smaki (cztero-pak. 100 g) szt. 8504. Jogurt pitny różne smaki (butelka 290g) szt. 21005. Twaróg tłusty 3X mielony 600g szt. 2006. Jogurt naturalny 1% - 2,8 % tłuszczu; skład: mleko pasteryzowane i/lub mleko, żywe kultury bakterii (bez dodatku mleka w proszku, żelatyny) opakowanie min. 400 ml szt. 1507. Jogurt naturalny typu greckiego (w składzie bez żelatyny i mleka w proszku) opakowanie minimum 350ml szt. 1308. Ser Mozarella blok 2,5 kg kg 109. Masło min.82 % tłuszczu, opakowanie min 200g szt. 130010. Mleko świeże 2 % tłuszczu, pasteryzowane, butelka, opakowanie minimum 1 l karton l . 300011. Mleko świeże 2 % opakowanie/worek 900l l. 200012. Ser biały twarogowy półtłusty mielony. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czyste kultury bakterii. Bez soli, bez dodatku cukru, bez konserwantów. Typu Twaróg wiejski półtłusty lub równoważny o powyższych parametrach, opakowanie min 250 g szt. 2513. Ser biały twarogowy, pół tłusty blok pergamin kg 17014. Ser żółty złoty Mazur szt. 3515. Śmietana 18% 400 ml szt. 22016. Jogurt owocowe różne smaki 30% owoców op. 115g szt. 160017. Śmietana 30% 500g szt. 13018. Deser czekoladowy mleko 49% śmietanka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu op. 150g szt. 150019. Jogurt duży owocowy 350g szt. 150WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: Mleko musi mieć barwę białą z lekkim odcieniem kremowym, być nieprzezroczyste, i mieć przyjemny, słodkawy smak i swoisty zapach Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecione, porozrywane; obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań. Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 2 tygodnie.Dostawa dwa razy w tygodniuCzęść 6: GRUPA 6 WARZYWA I OWOCELp. Asortyment J.m. Ilość1. Banan kg 10002. Pomidor malinowy kg 303. Jabłko szara reneta kg 804. Groch łuskany kg 305. Buraczki ćwikłowe kg 1506. Cebula biała kg 607. Cytryna kg 208. Czosnek polski główka szt. 409. Gruszka kg 25010. Jabłko kg 60011. Kalafior świeży szt. 512. Kapusta biała kg 8013. Kapusta kiszona kg 3514. Kapusta pekińska szt. 7015. Kiwi -koszyczek szt. 7016. Koperek pęczek szt. 7017. Melon szt. 2018. Mandarynka kg 20019. Marchew kg 80020. Nektarynka kg 1021. Ogórek kiszony op. 400g kg 20022. Ogórek zielony szklarniowy(OPAKOWANIE) kg 20023. Papryka czerwona kg 6024. Pietruszka korzeń kg 20025. Pietruszka natka pęczek szt. 2526. Pomarańcza kg 8027. Pomidor kg 15028. Rukola op. 125g szt. 2029. Rzodkiewka pęczek szt. 6030. Sałata zielona szt. 7031. Seler kg 20032. Szczypiorek pęczek szt. 3533. Śliwka kg 2534. Truskawka świeża kg 3035. Arbuz kg 10036. Ziemniaki kg 500037. Pieczarki kg 2038. Winogrono bezpestkowe kg 50WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: Dostarczane owoce i warzywa muszą być świeże, dobrej jakości, pozbawione oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Dostarczane ziemniaki w jednej dostawie nie mogą być różnego gatunku, oraz nie mogą być przemrożone i zielone. Cechy dyskwalifikujące: Mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. Wykonawca wraz z dostawą dostarczy etykietę zawierającą informacje o nazwie producenta, kraju pochodzenia i klasie jakości dostarczanych owoców i warzyw.Dostawa dwa razy w tygodniuCzęść 7: GRUPA 7 PIECZYWOLp. Asortyment J.m. Ilość1. Babka piaskowa szt. 142. Strucla drożdżowa z jabłkiem szt. 3003. Bułka razowa szt. 6004. Bułka kajzerka szt. 25005. Bułka zwykła/warszawska szt. 1006. Chałka szt. 2007. Chleb mieszany wieloziarnisty 400g szt. 2008. Chleb tostowy 500g szt. 1509. Chleb zwykły pszenno/żytni 500g szt. 180010. Ciasteczka kruche/ grzebyczki szt. 3011. Chleb graham krojony pszenny 400g szt. 10012. Drożdżówki ser/marmolada mini 50g szt. 200013. Makowiec 450g szt. 1414. Pączki mini 80g szt. 20015. Rogalik mini maślany szt. 150016. Wek 350g szt. 300Dostawa pieczywa codziennie o godz.6.00 od poniedziałku do piątku.

Kod CPV: 15800000-6

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału:

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi

Powrót na stronę główną