- Adres: 43-518 Ligota, Miliardowicka
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-11-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Powstańców Śląskich w Ligocie
Adres: 43-518 Ligota, Miliardowicka
Adres email: sekretariat.sp2ligota@czechowice.edu.pl
Telefon:
Strona internetowa: www.sp2ligota.czechowice.edu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia
Nazwa zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły nr 2 im. Powstańców Śląskich w Ligocie w 2025 r.
Opis zamówienia: Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.Część NR 2 MIĘSO przetwory mięsne . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Część NR 3PIECZYWO chrupkie, świeże, niegumiaste.Część NR 4 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. przyprawy – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia,Część NR 5 MROŻONKI I RYBY - owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością loduRYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175 g-340 g.Część NR 6 PRODUKTY SPOŻYWCZE, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencjiCzęść NR 7 JAJA skorupka nieuszkodzona o czystym wyglądzie, naturalnym kształcie, swoistym zapachu
Kod CPV: 15500000-3
Sekcja III - Warunki udziału
Opis warunków udziału: d) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający stawia warunekw powyższym zakresie: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu dotyczące:zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający stawia warunek w powyższym zakresie. Warunek dotyczy części:- Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi 1 dostawę artykułów żywnościowych (wartość dostaw na które składa ofertę) o wartości dla części :Część NR 2 MIĘSO i PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE 30 000ZŁ bruttoCzęść NR 4WARZYWA i OWOCE ŚWIEŻE 20 000 zł bruttoCzęść NR 5 MROŻONKI I RYBY 20 000zł bruttoCzęść NR 6 PRODUKTY SPOŻYWCZE 30 000zł bruttodot. wskazanej dostawy artykułów żywnościowych, dostaw powtarzających się lub ciągłych również wykonywaną, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonaniai podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączy dowody określające, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; Zał. nr 5
Sekcja IV - Procedura
Tryb udzielenia zamówienia:
Termin składania ofert: