Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 348 wchodzącego w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 9 w Warszawie w okresie od 03.02.2025r do 31.12.2025 r

  • Adres: 03-987 Warszawa, Kadetów, 15
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2025-01-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 9

Adres: 03-987 Warszawa, Kadetów, 15

Adres email: msobiecka@eduwarszawa.pl

Telefon:

Strona internetowa: https://zsp9warszawa.szkolna.net/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 348 wchodzącego w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 9 w Warszawie w okresie od 03.02.2025r do 31.12.2025 r

Opis zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 348 wchodzącego w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 9 w Warszawie w okresie od 03.02.2025 r. do 31.12.2025 r..

Kod CPV: 55520000-1

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:a) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448) Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej będzie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dopełni ten warunek.b) dysponuje co najmniej dwoma samochodami do przewozu żywności, wraz z aktualnymi decyzjami Państwowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającymi środki transportu służące do wykonywania zamówienia jako spełniające odpowiednie wymagania do celów przewozu żywności. Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że dysponuje co najmniej dwoma pojazdami wraz z aktualnymi decyzjami - załącznik nr 7 do SWZ.c) poświadczoną za zgodność z oryginałem kserokopię Certyfikatu HACCP wystawionego przez jednostkę certyfikowaną, poświadczającego że w zakładzie przestrzegane są wymagania higieniczne określone w rozporządzeniu nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) Zdolności technicznej lub zawodowej:a) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli, Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat (trzech) przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie świadczył lub świadczy, co najmniej 2 usługi cateringowe, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla szkół lub przedszkoli dla co najmniej 100 dzieci, o wartości nie mniejszej niż 250 000,00 zł brutto każda – załącznik nr 4 do SWZ.Dla przeliczenia na złote polskie wartości wskazanej w dokumentach na potwierdzenie spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu wyrażonej w innej walucie niż złoty polski, Zamawiający przyjmie średni kurs publikowany przez Narodowy Bank Polski z dnia wszczęcia postępowania.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy – załącznik nr 4a do SWZ.b) Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia ze szczególnym uwzględnieniem dietetyka oraz kucharek/kucharzy z doświadczeniem w żywieniu dzieci, zatrudnionych na umowę o pracę, oraz pozostałych osób odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia także z zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. Wykonawca musi wykazać że dysponuje:- co najmniej jedną osobą, która przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla dzieci przedszkolnych (dietetyk) z uwzględnieniem diet specjalnych oraz będzie pozostawała w codziennym kontakcie z Zamawiającym przez cały okres trwania umowy (W zakresie osoby wykazanej na stanowisku dietetyka Zamawiający wymaga przedstawienia dyplomu poświadczającego uzyskanie tytułu dietetyka), oraz co najmniej dwoma osobami posiadającymi odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie w zakresie przygotowywania posiłków (wykształcenie minimum zawodowe o kierunku gastronomicznym) w zbiorowym żywieniu dzieci - załącznik nr 8 do SWZ.

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi

Powrót na stronę główną