Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci (usługa cateringu) do Gminnego Przedszkola im. Misia Uszatka w Grabicy

  • Adres: 97-306 Grabica, 55A
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 602 - 249 - 111
  • Data zamieszczenia: 2024-08-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: Gminne Przedszkole im. Misia Uszatka w Grabicy

Adres: 97-306 Grabica, 55A

Adres email: przedszkole@grabica.pl

Telefon: 602 - 249 - 111

Strona internetowa: http://www.przedszkolegrabica.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci (usługa cateringu) do Gminnego Przedszkola im. Misia Uszatka w Grabicy

Opis zamówienia: 1. PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA JEST usługa cateringu tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci do Gminnego Przedszkola im. Misia Uszatka w Grabicy. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie trzech posiłków dziennie dla grupy 72 dzieci w wieku przedszkolnym 3-5 lat, tj. śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek - z zastrzeżeniem, że nie wszystkie dzieci będą objęte podwieczorkiem. 3. Rodzaje posiłków objętych przedmiotem zamówienia:1) Śniadania:a) zupa mleczna (z makaronem, płatki jaglane, kukurydziane, owsiane, jęczmienne, kasza manna, kaszka kukurydziana),b) kanapki z pieczywa różnorodnego tzn. pszennego, razowego, orkiszowego, żytniego, mieszanego oraz z masła, wędliny (wyklucza się wędliny z mielonek), serów, pasty, dżemów, miodu, jajka, warzyw, jajecznica, sałatki, owoce. Należy przywozić gotowe kanapki,c) napoje, takie jak: herbata ziołowa, herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao, kawa zbożowa,2) obiad: dwudaniowy obiad, w skład którego wchodzą:a) I danie: zupa,b) II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana itp.), dania mięsne (duszone, gotowane lub pieczone, maksymalnie jeden raz w tygodniu smażone): np. sztuka mięsa, kotlet mielony, stek z cebulą, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz itp. i surówka, ryba i surówka, dania mączne: pierogi ruskie, pierogi z serem, pierogi z owocami, naleśniki z serem, knedle, makaron z serem, kluski leniwe, kopytka i surówka np. z kiszonej kapusty, napoje – kompot. Dodatkowo butelkowana niegazowana woda w ilości 0,1 l dziennie na dziecko dostarczana w zamkniętych fabrycznie butelkach PET o pojemności 1,5 l – ilość dostarczanej wody w danym dniu należy zaokrąglić do pełnych butelek.3) podwieczorek: drożdżówka, ciasteczka kruche, zbożowe, ciasto drożdżowe z owocami lub inne własnego wypieku, babki, budyń, kisiel, koktajle owocowe, kanapki, jogurt, owoce, galaretki, soki, mleko, herbata, sałatki owocowe, flipsy kukurydziane, wafle.4. Wartość kaloryczna posiłków: 1200-1450 kcal. 5. Szacunkowa maksymalna ilość posiłków dziennie wynosi 196 tj. śniadanie - 72, obiad dwudaniowy – 72, podwieczorek - 52. 6. Szacunkowa maksymalna wielkość przedmiotu zamówienia na cały okres realizacji zamówienia to 16 560 śniadań, 16 560 obiadów dwudaniowych, 11 960 podwieczorków. Ostateczna ilość posiłków będzie uzależniona od ilości i frekwencji dzieci oraz zmian dokonywanych przez rodziców w trakcie trwania umowy dotyczących godzin pobytu dziecka w przedszkolu. Przedszkole jako placówka nieferyjna otwarte jest również w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych – zajęcia odbywają się w tych okresach w grupach zbiorczych (frekwencja dzieci w zależności od potrzeb rodziców).7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia (np. w przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci lub w okresie przerw świątecznych, ferii, okresie wakacyjnym) do 50% szacunkowej ilości posiłków określonych w ust. 6, co nie wymaga aneksu do niniejszej umowy.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia ujęty został w pkt. III SWZ.

Kod CPV: 55321000-6

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek, jeżeli Wykonawca posiada aktualne uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia tj. jest wpisany do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448), podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz posiada ważną decyzję w sprawie zatwierdzenia lub warunkowego zatwierdzenia zakładu, o którym mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448)Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej będzie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada w.w. uprawnienia i zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane (art. 117 ust. 2 ustawy Pzp).3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek, jeżeli:w zakresie doświadczenia: wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje, co najmniej jedną usługę przygotowania i dostarczania posiłków dla dzieci dla co najmniej 40 dzieci przez okres minimum 6 miesięcy. Jedna usługa oznacza usługę wykonywaną na podstawie jednej umowy.W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w.w. warunek musi spełniać samodzielnie co najmniej jeden z Wykonawców składających ofertę wspólną.Zamawiający zastrzega, że w sytuacji gdy wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, doświadczenie to oceniane będzie na podstawie konkretnego zakresu udziału tego wykonawcy, a więc jego bezpośredniego uczestnictwa/faktycznego wkładu w prowadzenie działań, które były wymagane od tej grupy w ramach danego zamówienia publicznego.

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi

Powrót na stronę główną