Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej w 2024 r.

  • Adres: 32-607 Polanka Wielka, ul. Długa 14
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 33 84 88 800
  • Data zamieszczenia: 2024-01-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W POLANCE WIELKIEJ

Adres: 32-607 Polanka Wielka, ul. Długa 14

Adres email: sekretariatprzedszkole1@wp.pl

Telefon: 33 84 88 800

Sekcja II - Przedmiot zamówienia

Nazwa zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej w 2024 r.

Opis zamówienia: Zakup i dostawa owoców i warzyw – świeże, pierwsza klasa jakości, odpowiednio zapakowane; produkty powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ zielonkawo-biały, soczysty. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki - zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup i dostawa mięsa drobiowego i wyrobów - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup i dostawa artykułów mleczarskich - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup i dostawa mrożonek - owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu; ryby - świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP; maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% filet ok. 120 g.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup produktów spożywczych - przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek; produkty gotowane sypkie, bez sklejania się, twarde sprężyste, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.Jaja świeże: charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 6 mm, białko powinno być przezroczyste i klarowne. Jaja kurze klasy A muszą być oznaczone numerami wyróżniającymi.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup pieczywa - chrupkie, świeże z bieżącej produkcji o obniżonej zawartości soli, zgodnie obowiązującymi przepisami – maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku; drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100g produktu oraz 10g tłuszczu/100g produktu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania przez Wykonawcę pieczywa ze zwrotów i odświeżanego. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych wyłącznie przez producenta.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Zakup i dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Podane ilości w Formularzu asortymentowo-cenowym (Załącznik nr 2 do SWZ) są wielkościami szacunkowymi, które mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.

Kod CPV: 15000000-8

Sekcja III - Warunki udziału

Opis warunków udziału:

Sekcja IV - Procedura

Tryb udzielenia zamówienia:

Termin składania ofert:

Podobne przetargi

Powrót na stronę główną