Sprawozdanie za 2013
Wybaczcie, ale trochę już zgłupiałem tym bardziej jak rozmawiam z innym osobami to każda co innego mówi i jak się człowiek obsłucha to potem dziwne myśli przychodzą do głowy.
Mam jeszcze ostatnie pytania:
Jednostka pomimo iż wartość jest poniżej 14 000 euro zrobiła przetarg nieograniczony na dostawę kuponów podarunkowych. Wartość zamówienia to 6 000 PLN i czy tą wartość mam ująć w tabelce odnośnie przetargów czy odnośnie zamówień poniżej 14 000 euro ?
Druga sprawa, jeśli była zawarta umowa z osobą - nauczycielem danej szkoły która miała prowadzić zajęcia w ramach realizowanego projektu to jaką wartość mam uwzględnić - wynagrodzenie netto czy brutto tej osoby i co ze odprowadzonymi z tego tytułu składkami ?
Mam jeszcze ostatnie pytania:
Jednostka pomimo iż wartość jest poniżej 14 000 euro zrobiła przetarg nieograniczony na dostawę kuponów podarunkowych. Wartość zamówienia to 6 000 PLN i czy tą wartość mam ująć w tabelce odnośnie przetargów czy odnośnie zamówień poniżej 14 000 euro ?
Druga sprawa, jeśli była zawarta umowa z osobą - nauczycielem danej szkoły która miała prowadzić zajęcia w ramach realizowanego projektu to jaką wartość mam uwzględnić - wynagrodzenie netto czy brutto tej osoby i co ze odprowadzonymi z tego tytułu składkami ?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 10:02 przez zeasm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mariusz100
Szukałem takiego wątku ale nie znalazłem więc pozwolę sobie go poruszyć
W 2013 Centrum Zakupów dla sądownictwa przeprowadziło przetarg na pocztę dla prokuratur i sądów na 2 lata i co do tego, że powinienem to ując to nie mam wątpliwości, dylemat dotyczy czy w poz. 19 tabeli II czy w tabeli III usługi pocztowe, tylko ze tabela III dot, zam. sektorowych
-
Mariusz100