podział na części a odrzucenie oferty
Witam,
PN na odśnieżanie 201/2012, Wykonawca złożył jedną ofertę na 2 rejony (dwie części), gdzie wymagane były po dwa samochody (o określonej mocy-mniej istotne) i okazało się, że ma tylko 3 samochody a jeden samochód za słaby, więc nie spełnia warunków odnośnie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym. I co zrobić:
1. odrzucić całą ofertę na dwa rejony
2. czy może odrzucić tylko na jedną część - tylko skąd mam wiedzieć na którą, bo złożył jedną ofertę w ramach jednego postępowania ale na dwie części
proszę o pomoc
PN na odśnieżanie 201/2012, Wykonawca złożył jedną ofertę na 2 rejony (dwie części), gdzie wymagane były po dwa samochody (o określonej mocy-mniej istotne) i okazało się, że ma tylko 3 samochody a jeden samochód za słaby, więc nie spełnia warunków odnośnie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym. I co zrobić:
1. odrzucić całą ofertę na dwa rejony
2. czy może odrzucić tylko na jedną część - tylko skąd mam wiedzieć na którą, bo złożył jedną ofertę w ramach jednego postępowania ale na dwie części
proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 14:36 przez przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
a wykaz narzędzi wyglądał tak, że tytuł: wykaz urządzeń dostępnych wykonawcy w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami a w kolumnach następująco:
-nr rejestracyjny
- liczba jednostek
- rok produkcji/model/KM
-dysponuję/będe dysponował
-podstawa dysponowania
Powyższe myślniki to kolumny.
-nr rejestracyjny
- liczba jednostek
- rok produkcji/model/KM
-dysponuję/będe dysponował
-podstawa dysponowania
Powyższe myślniki to kolumny.
zgodnie z art. 26.3. jeśli ktoś nie złoży wymaganego dokumentu to wzywasz do uzupełnienia jak i tych co napisali helikopter zamiast ciążarówka
lub jakiś parametrów.
Poza tym jeśli brak czegoś to dzięki wyjaś. nie można sobie dopisać do oferty tych parametrów,
wzywać do wyjaśnienin to można nawet kilka razy, ale do uzupełnienia tylko raz!
poza tym nie ma w ustawie żadnych sankcji za brak udzielania wyjaśnień.
Poza tym jeśli brak czegoś to dzięki wyjaś. nie można sobie dopisać do oferty tych parametrów,
wzywać do wyjaśnienin to można nawet kilka razy, ale do uzupełnienia tylko raz!
poza tym nie ma w ustawie żadnych sankcji za brak udzielania wyjaśnień.