Hej. Moje pytanie jest tego typu:
W specyfikacji przetargu miałem przedstawić samochód samowyładowczy powyżej 5t a przedstawiłem ciągnik z przyczepą samowyładowczą o ładowności do 10t. I prawdopodobnie zostanie oferta odrzucona. Co mogę jeszcze z tym zrobić aby nie została odrzucona oferta. Chcę dodać iż mam w posiadaniu samochód samowyładowczy powyżej 5t ale nie przedstawiłem tego w ofercie. Bardzo proszę o podpowiedzi
Zapewne samochód był wymagany do przedstawienia na podstawie rozporządzenia w spr. rodzajów dok. jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, "wykaz narzędzi i urządzeń technicznych", czy tak?
no i gra, Wykonawca wezwie was do uzupełnienia dok. (wykaz ze wskazaniem prawidłowego sprzętu), taki ma obowiązek, chyba że uzna to co przedstawiliście pierwotnie, głowa do góry
Jak nie uznają, wezwą do uzupełnienia, ten dokument podlega obligatoryjnemu uzupełnieniu, w przypadku kiedy jest jego brak lub zawiera błędy, uzupełnicie w wyznaczonym terminie oczywiście wpisując w wykaz samochód jaki posiadacie, z podstawą dysponowania (własność). - art.26.3.
rozchodzi się o wywozenie śniegu płacone na 1h pracy sprzętu, wymagają tak jak mówiłem samochód samowyładowczy o ładowności powyżej 5t a ja wymieniłem ciągnik z przyczepą o ładowności do 10t, a samochód samowyładowczy o ładowności do 14t posiadam w swoim parku maszynowym, lecz nie uwzględniłem i własnie jakie z tego może być wyjście?
czyli tak jakby zastąpić pozycję w której jest wymieniony ciągnik samochodem samowyładowczym w tej samej cenie? i to tak będzie można im zaoferować tak czy jak?