Mam pytanie odnośnie projektu finansowanego z UE. Jest on realizowany przez szkoły na terenie gminy ale wnioskodawca była gmina. Dotyczy zajęć pozalektycjnych i trwa przez dwa lata szkolne czyli od 09.2009 do 06.2011. W projecie przewidziane są wycieczki, w 2009 na kwote ok 16.000 zł brutto, w 2009 na kwotę 67000 zł brutto i w 2011 na kwotę ok. 20000 zł brutto. Czy powinniśmy robić przetarg? Jak oszacowac wartość zamówienia? Czy oddzielnie na każdy rok czy łącznie na cały projekt? Jest jeden kłopot - w 2009 roku wycieczka sie odbyła. Bez przetargu. Strasznie się boje co będzie jeśli sprawa została przegapiona. Proszę o pomoc.
Problem w tym że na chwilę obecną nawet nie wiem co jest we wniosku. Ale dyrektorka szkoły była na jakimś szkoleniu i tam wspominali o przetargach. Zakładając więc że jako takich wytycznych nie ma, to jak powinniśmy udzielać zamówień? do oszacowania wartości brać jeden rok czy cały projekt?
Ciężko jest mi powiedzieć powiem tak że raczej skłaniał bym się na rok, ale gorzej jeżeli otrzymacie umowę do wglądu a tam okaże się coś innego, proponuję się skontaktować z instytucją która udzieliła dofinansowania.