Jak długo przechowujecie postępowania przetargowe tj cała dokumentację z ofertami i umowami włacznie? Czy można fizycznie "skasować" postępowania z 2004 roku? Cały rok lezy w archiwum i archiwista naciska na kasację. Umowy muszę wyjąć i je jeszcze trochę trzymać?
Dokumentacja zam. publ. ma kategorię archiwalną B-5, a umowy B-10 i w związku z tym można zniszczyć odpowiednio dopiero po 5 latach od udzielenia zamówienia dokumentację i umowy po 10 latach.
Janusz pisze:Dokumentacja zam. publ. ma kategorię archiwalną B-5, a umowy B-10 i w związku z tym można zniszczyć odpowiednio dopiero po 5 latach od udzielenia zamówienia dokumentację i umowy po 10 latach.
a skąd te dane Januszu? albo cos mi umknęło?
jak się ma do tego art. 97.1 ?
Witam,
Przepraszam za odkopanie dinozaura ale nurtuje mnie jedno pytanie:)
Podczas sprawdzania wygranej oferty(wymagane referencje wartości 200 000zł) jednej z firm biorących udział w postępowaniu zauważyłem referencje którymi firma posługiwała się w zeszłym roku(przetarg przegrała) i pamiętam,że podmiot wystawione miał referencje na 100 000zł. Powiedzcie mi czy są gdzieś przechowywane oferty bo jestem pewien, że referencje podstawia sobie do każdego przetargu.
pytanie jako wykonawca.
Czyli bez problemu mogę powiadomić urząd prowadzący postępowanie, ze taki proceder ma miejsce? Tylko czy oni to zechcą sprawdzić?