Przetargi.pl
„Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu”

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 32-720 Nowy Wiśnicz,
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 014 612-85-66 , fax. 146 128 569
  • Data zamieszczenia: 2021-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie
    tel. 014 612-85-66, fax. 146 128 569
    REGON: 31998300000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: CPV 15300000 – 1 owoce, warzywa i produkty podobne; CPV 03200000 – 3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 3 700 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 4 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 7 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 1 700 kg Seler - CPV 03221100-7 – 1 700 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 140 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 700 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 700 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 2 700 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-0 – 2 700 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 3 700 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 4 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 7 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 1 700 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 1 700 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało - kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Czysty korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 140 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 700 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 700 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 2 700 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2021 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-0 – 2 700 kg Pakowane w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach