Przetargi.pl
Dostawy warzyw, jabłek i ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie oraz do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie w Popowo-Parcele

Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów ogłasza przetarg

  • Adres: 04-275 Warszawa, ul. Chłopickiego
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 226 105 541 , fax. 226 734 501
  • Data zamieszczenia: 2019-07-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów
    ul. Chłopickiego
    04-275 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 226 105 541, fax. 226 734 501
    REGON: 32124700000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw, jabłek i ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie oraz do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie w Popowo-Parcele
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy warzyw, jabłek i ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie oraz do Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Warszawie – Grochowie w Popowo-Parcele: - część nr 1 (dostawy warzyw i jabłek): 1. Burak ćwikłowy bez liści, orientacyjna ilość w kg -12000 kg, Kod CPV 03221111-7, Polska Norma PN-72/R-75360, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 2. Cebula biała bez szczypioru, orientacyjna ilość w kg - 10000 kg, Kod CPV 03221113-1, Polska Norma PN-87/R-75357, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 3. Jabłka konsumpcyjne świeże (najtańszy gatunek), orientacyjna ilość w kg – 9000 kg, Kod CPV 03222321-9, Polska Norma PN-84/R-75024, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 4. Kapusta biała głowiasta, orientacyjna ilość w kg – 19000 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 5. Kapusta czerwona głowiasta, orientacyjna ilość w kg - 9000 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 6. Marchew bez naci, orientacyjna ilość w kg - 16000 kg, Kod CPV 03221112-4, Polska Norma PN-84/R-75358, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 7. Pietruszka korzeniowa bez naci, orientacyjna ilość w kg – 8000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75370:1996, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 8. Por, orientacyjna ilość w kg – 5500 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-87/R-75357, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 9. Seler korzeniowy bez naci, orientacyjna ilość w kg – 8000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75371:1996, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 10. Ogórek świeży gruntowy, szklarniowy (najtańszy gatunek), orientacyjna ilość w kg - 4000 kg, Kod CPV 03221270-9, Polska Norma PN-85/R-75359, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 11. Pomidor świeży gat. I wielkość średnia (najtańszy gatunek), orientacyjna ilość w kg - 3000 kg, Kod CPV 03221240-0, Polska Norma PN-91/R-75368, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 10 kg. 12. Pieczarki (najtańszy gatunek), orientacyjna ilość w kg - 3000 kg, Kod CPV 03222313-0, Polska Norma PN-R-75535, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 3 kg. 13. Fasola szparagowa (zielona, żółta) , orientacyjna ilość w kg - 1500 kg, Kod CPV 03221230-7, Polska Norma PN-R-75506:1993, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg. 14. Kapusta pekińska, orientacyjna ilość w kg - 8000 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-R-75544:1993, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 15. Kalafior świeży, orientacyjna ilość w kg - 1900 kg, Kod CPV 03221420-6, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 16. Sałata masłowa, orientacyjna ilość w kg - 1250 kg, Kod CPV 03221320-5, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 17. Koper świeży, orientacyjna ilość w pęczkach – 800 pęczków, Kod CPV 03212000-0. 18. Fasola „Jaś” średni, łuskana, zdrowa o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, orientacyjna ilość w kg - 2500 kg, Kod CPV 03221210-1, Polska Norma PN-75/R-65031, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 19. Groch łuskany połówki, zdrowy o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, Orientacyjna ilość w kg - 4700 kg, Kod CPV 03221220-4, Polska Norma PN-81/R-65032, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 50 kg. Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, poz. 18 i 19, musi po¬siadać wy-magany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Warzywa i jabłka mają być zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, a także powodujących obniżenie wartości użytkowej. Warzywa i jabłka mają być o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, bez objawów chorobowych oraz bez śladów gnicia, więdnięcia, wyschnięcia lub zmarznięcia. Jabłka konsumpcyjne mają być o średnicy minimum 75 milimetrów. Dostarczane warzywa i jabłka powinny być tej samej odmiany w dostarczanej partii. - część nr 2 (dostawy ziemniaków): 1. Ziemniaki jadalne, orientacyjna ilość w kg - 170000 kg, Kod CPV 03212100-1, Polska Norma PN-75/R-74450, wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. Ziemniaki jadalne powinny być o średnicy poprzecznej minimum 5 cm i podłużnej minimum 6 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, nienadmarznięte, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, bez pustych miejsc w środku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców zabezpieczenia oferty wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach