Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopin 9, 64-730 Wieleń – 9 części

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 64-730 Wieleń, ul. Fryderyka Chopina
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-67 2561055 , fax. 0-67 2561240
  • Data zamieszczenia: 2020-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Fryderyka Chopina 9
    64-730 Wieleń, woj. wielkopolskie
    tel. 0-67 2561055, fax. 0-67 2561240
    REGON: 29659000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswielen.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Samorządu Terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopin 9, 64-730 Wieleń – 9 części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopina9, 64-730 Wieleń z podziałem na części: Część 1: Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych Wspólny słownik zamówień – CPV: 03212100-1 – ziemniaki 03221000-6 – warzywa Część 2: Dostawa jabłek Wspólny słownik zamówień – CPV: 03222321-9 – jabłka Część 3: Dostawa ryb Wspólny słownik zamówień – CPV: 15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane 15220000-7 – ryby mrożone 15234000-7 – ryby wędzone Część 4: Dostawa produktów mleczarskich Wspólny słownik zamówień – CPV: 15500000-3 produkty mleczarskie 15511000-3 – mleko 15512000-0 – śmietana 15542100-0 – ser twarogowy 15551300-8 – jogurt Część 5: Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych Wspólny słownik zamówień – CPV: 15500000-3 produkty mleczarskie 15530000-2 – masło 15542100-0 – ser twardy 15542200-1 – ser miękki 15431100-9 – margaryna Część 6: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych oraz mięsa drobiowego i podrobów Wspólny słownik zamówień – CPV: 15113000-3 – wieprzowina 15131130-5 – wędliny 15114000-0 – podroby 15112100-7 – świeży drób 15131135-0 – wędliny drobiowe 15412100-0 – tłuszcze zwierzęce Część 7: Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych Wspólny słownik zamówień – CPV: 15810000-9 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15811100-7 – chleb 15811400-0 – bułeczki 15898000-9 – drożdże Część 8: Dostawa świeżych warzyw i owoców, warzyw przetworzonych oraz jaj świeżych Wspólny słownik zamówień – CPV: 03142500-3 – jaja 03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy 15331000-7 – warzywa przetworzone Część 9: Dostawa różnych produktów spożywczych Wspólny słownik zamówień – CPV: 15800000-6 – różne produkty spożywcze 15330000-0 – przetworzone owoce i warzywa 15411200-7 – olej spożywczy 15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15982000-5 – napoje orzeźwiające 03142100-9 – miód naturalny 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części zawiera załącznik nr 1 do SIWZ, formularz oferty wraz z załącznikami 1-9 (załącznik nr 2 do SIWZ) oraz wzór umowy dla części 1-9 (załącznik nr 3 do SIWZ). 3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności:  Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164 ze zm.);  Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 824);  Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252);  Rozporządzeniu Ministra Gospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznaczeń towarów paczkowanych (Dz.U. 2009 r. nr 12 poz.1010),  wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw. 4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008 r., str. 16, z późn. zm.). 5. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP. 6. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. 7. Każdy dostarczony produkt nie może odbiegać od Polskich Norm, na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. 8. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko Wykonawcy – do magazynu spożywczego Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopina 9. 9. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznaczonych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.). 10. Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. 11. Materiał opakowaniowy winien być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. 12. W/w produkty muszą być dostarczone odpowiednim środkiem transportu (w szczególności mrożonki chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego. 13. Wykonawca zobowiązuje się do przekazania skrzynek (pojemników) przy każdorazowej dostawie towaru do Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu na okres do następnej dostawy. 14. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt w terminie nie dłuższym niż do godz. 15.00 w dniu dostawy. 15. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb Zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku „formularz asortymentowo – cenowy” nr 1-9 do formularza oferty. 16. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe telefonicznie, potwierdzone faksem lub drogą elektroniczną. Zamówienia będą realizowane z minimum jednodniowym wyprzedzeniem (składane do godz. 12.00), od poniedziałku do piątku. Wykonawca dostarczy zamówioną partię towaru każdorazowo w ustalonych godzinach między 5.00 a 14.00 zgodnie z zapisami wzoru umowy. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane wyroby będą wysokiej jakości, będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno – sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia). Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 17. ZASTRZEZENIE: ewentualne nazwy własne znajdujące się w SIWZ zostały przywołane jedynie przykładowo i nie mogą być w żaden sposób traktowane, jako rekomendacja ich nabycia, użycia, czy promocji. Ewentualne powołanie przykładowej nazwy własnej nie może być interpretowane, jako ocena właściwości danego produktu, ani tym bardziej, jako przesłanka uznania go za lepszy od innych analogicznych produktów, mających wymagania Zamawiającego. 18. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. 19. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. 20. W przypadku dostawy produktu równoważnego Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach