Areszt Śledczy w Kielcach ogłasza przetarg
- Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-04-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Kielcach
Zagnańska 155
25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
REGON: 000319902 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWNE DOSTAWY RYB - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb w ilości wymienionej poniżej:1. ryba kostka mrożona CPV 15220000-6 - 600 kg(ryba mrożona, niepanierowana, chuda np. mintaj, morszczuk, dorsz itp.)2. burger rybny (kotlet rybny) CPV 15240000-2 - 1850 kg(kotlet mrożony panierowany, chudy np. mintaj, morszczuk, dorsz itp.)3. filety śledziowe CPV 15241200-1 - 1500 kg(w zalewie lekko osolonej b/skóry i głowy opakowanie -wiadro plastikowe o wadze 3-5 kg)- Ryba kostka mrożona – produkt uzyskany z ryby białej, chudej – np. mintaj, morszczuk, dorsz, bez ości, bez panierki. Opakowanie zewnętrzne szczelne. Opakowania wewnętrzne: folia, warstwy filetów przełożone folią, oznakowane w języku polskim, z podaną procentową zawartością ryby. Elementy ryby powinny być nieposklejane, łatwe w wydobyciu pojedynczych elementów z bloku bez konieczności rozmrażania całości. Brak oznak rozmrożenia, filety całe, bez skóry i obcych zanieczyszczeń, bez plam i przebarwień. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny zapach gnilny. Nie dopuszcza się obecności zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, oznak i obecności pleśni, szkodników, zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Termin przydatności do pożycia minimum 3 miesiące od dnia dostawy surowca do magazynu zamawiającego.- Burgery rybne (kotlet rybny) – półprodukt spożywczy w postaci kotleta (60-70 gramów/sztuka) bloków mrożonego mięsa rybnego w gotowej panierce, wytworzony z filetów białego mięsa ryb: dorsza, mintaja lub morszczuka. Zawartość wagowa mięsa ryb w składzie produktu minimum 55%. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego. Opakowanie szczelnie zamknięte, zawierające nazwę producenta, skład oraz wartości odżywcze.- Filety śledziowe w zalewie solnej – filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej strukturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej. Solanka nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego i gorzkiego. Stosunek masy śledzi ociekniętych do deklarowanej masy netto nie mniejszy niż 80%. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Termin przydatności do spożycia winien wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15240000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną