Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY RYB

Areszt Śledczy w Kielcach ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-04-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Kielcach
    Zagnańska 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    REGON: 000319902
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY RYB
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb w ilości wymienionej poniżej:1. ryba kostka mrożona CPV 15220000-6 - 600 kg(ryba mrożona, niepanierowana, chuda np. mintaj, morszczuk, dorsz itp.)2. burger rybny (kotlet rybny) CPV 15240000-2 - 1850 kg(kotlet mrożony panierowany, chudy np. mintaj, morszczuk, dorsz itp.)3. filety śledziowe CPV 15241200-1 - 1500 kg(w zalewie lekko osolonej b/skóry i głowy opakowanie -wiadro plastikowe o wadze 3-5 kg)- Ryba kostka mrożona – produkt uzyskany z ryby białej, chudej – np. mintaj, morszczuk, dorsz, bez ości, bez panierki. Opakowanie zewnętrzne szczelne. Opakowania wewnętrzne: folia, warstwy filetów przełożone folią, oznakowane w języku polskim, z podaną procentową zawartością ryby. Elementy ryby powinny być nieposklejane, łatwe w wydobyciu pojedynczych elementów z bloku bez konieczności rozmrażania całości. Brak oznak rozmrożenia, filety całe, bez skóry i obcych zanieczyszczeń, bez plam i przebarwień. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny zapach gnilny. Nie dopuszcza się obecności zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, oznak i obecności pleśni, szkodników, zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Termin przydatności do pożycia minimum 3 miesiące od dnia dostawy surowca do magazynu zamawiającego.- Burgery rybne (kotlet rybny) – półprodukt spożywczy w postaci kotleta (60-70 gramów/sztuka) bloków mrożonego mięsa rybnego w gotowej panierce, wytworzony z filetów białego mięsa ryb: dorsza, mintaja lub morszczuka. Zawartość wagowa mięsa ryb w składzie produktu minimum 55%. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego. Opakowanie szczelnie zamknięte, zawierające nazwę producenta, skład oraz wartości odżywcze.- Filety śledziowe w zalewie solnej – filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej strukturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej. Solanka nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego i gorzkiego. Stosunek masy śledzi ociekniętych do deklarowanej masy netto nie mniejszy niż 80%. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Termin przydatności do spożycia winien wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15240000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach